USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку говорили про зв’язок між економікою та журналістикою

27 Квітня 2009 17:50
У Луцькому гуманітарному університеті говорили про економічну та інформаційну ситуацію, яка склалася в Україні. П’ята Міжнародна науково-практична конференція «Глобальні економічні виклики України в економічній та інформаційних сферах» відбулася 27 квітня, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Участь у конференції брали Луцький міський голова Богдан Шиба, його заступник Петро Гоцалюк, заступник генерального директора Волинської обласної державної телерадіокомпанії Марія Андрушко, професор журналістики штату Міссурі Роберт Бергланд, спеціаліст у галузі економіки Джеймс Мошер та інші. Також до обговорення проблем економіки та журналістики запросили студентів Луцького гуманітарного університету.
 
Міський голова висловив своє задоволення, що у Луцьку організували обговорення таких важливих питань на міжнародному рівні. У своєму виступі він наголосив на висвітленні журналістами у своїх матеріалах тих чи інших процесів. Богдан Шиба попрохав студентів – майбутніх журналістів, висвітлюючи ту чи іншу проблематику, зважувати усі за та проти, щоб не захищати той бік конфлікту, котрий приносить більше шкоди.
 
Американський професор Роберт Бергланд торкнувся питання конвергентної журналістики та її розвитку в інформаційному просторі України. Він розповів про свій аналіз веб-сторінок українських газет. Згідно із його даними, дуже великий відсоток наших видань використовує мультимедійні засоби.
 
Проте вони обмежуються лише фотографіями. Власне відео подають лише 2% проаналізованих веб-сайтів українських газет. Причиною цього є відсутність коштів на придбання необхідної техніки та навчання журналістів конвергентності. «Адже сьогодні українські видання намагаються хоча б вижити», – пояснив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus