USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

У Луцьку канадців вітали стоячи

21 Серпня 2008 11:15
У рамках фестивалю «Поліське літо з фольклором» у Народному домі «Просвіта» ввечері 20 серпня відбувся виступ канадських колективів «Явір» та «Канів». Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Виступ відбувався в рамках вечора української культури. Разом із колективами з Канади своєю творчістю глядачі радували зразковий ансамбль народного танцю «Волиняночка» та фольклорний колектив із міста Прилуки «Горлиця». Впродовж вечора ансамблі показували танці різних регіонів України. По закінченню концерту всі глядачі вітали гостей стоячи та ще довго не відпускали їх зі сцени, нагороджуючи бурхливими оплесками.
За словами керівника колективу «Явір» Павла Олійника, вони приїжджають на Україну уже ввосьме, однак склад гурту постійно змінюється і багато хто з учасників вперше побував на землі їхніх предків. «Усі ми відчуваємо себе українцями, і кожна поїздка дозволяє нам знову зближуватися з Україною», – сказав пан Олійник.
Загалом колектив у рамках цієї поїздки побував у Коломиї, Львові, Хмельницькому та Луцьку. Завершити турне планує у Києві. Пан Олійник зазначив, що у Луцьку вони зустріли багато гостинних людей і познайомилися з волинськими колегами.
Як розповіла учасниця колективу Мар’яна Теслюк, життя в Канаді не дуже відрізняється від України. Там також є багато людей, які полюбляють українську творчість, однак не вистачає такої привітної публіки, як тут. На запитання, чи є серед них охочі повернутися в Україну, учасниця ансамблю «Явір» Христина Трут’як відповіла: таке бажання є в багатьох молодих українців, які живуть у Канаді.
Довідково:
Танцювальна школа українського танцю в Торонто (Канада) була створена в 1962 році при українському храмі святого Дмитра, який заснував отець Іван Татарин. У ній навчаються 240 учнів віком від 3 до 25 років. У колективі «Явір» танцює молодь від 17 до 21 року, а в ансамблі танцю «Канів» – 15-17-літні учасники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus