USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку хочуть підвищити тарифи на вивезення сміття

2 Березня 2012 09:38
«Луцькспецкомунтранс» - одне з небагатьох у місті комунальних підприємств, що працює прибутково. Однак поки тут спостерігається значна плинність кадрів, особливо серед вантажників, не повністю вирішена проблема безпритульних собак, а також тут поки недосконала система роботи з документами.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міськради, 1 березня.

Звітуючи про роботу «Луцькспецкомунтрансу» у 2011 році? його директор Валерій Кузьмич повідомив, що підприємство отримало 566 тисяч гривень прибутку. Зауважив він також про те, за кошти міського бюджету торік вдалося придбати 149 контейнерів для сміття.

Крім того, вперше підприємство придбало і використало для посипання тротуарів взимку більше 300 тонн щебенево-соляної суміші, а ще 2 вагони солі та 1 000 тонн крупнозернистого піску.

Луцький міський голова Микола Романюк відзначив, що мешканцям обласного центру нібито дуже сподобалася нова суміш, якою посипали пішохідні доріжки і варто було б наступного року використовувати лише її. Однак Кузьмич зауважив, що навряд чи вдасться це зробити, адже суміш на відміну від піску може спричинити засмічення зливової каналізації.

Серед невирішених поки питань Валерій Кузьмич виокремив відловлювання безпритульних собак. За словами директора «Луцькспецкомунтрансу», притулок для тварин, який існує в місті не може вмістити усіх цих собак. «Не подумайте, що я ставлю питання, що їх треба відстрілювати» - додав Кузьмич.

На запитання, в який спосіб здійснюється евтаназія безпритульних тварин, директор спецкомунтрансу відповів, що робиться ін’єкція, а у шприці – спеціальний дозволений законодавством препарат.

Микола Романюк висловив свою позицію з цього приводу: «Щодо безпритульних тварин, я на сьогодні відповіді ще не маю. Притулок є, ми його вдосконалюємо, але на 3,5 тисячі тварин - такого притулку ніде немає в Європі».

Заступник міського голови Юрій Вербич поцікавився у Кузьмича, чому на підприємстві спостерігається значна плинність кадрів, попри те, що заробітна плата тут не надто мала. Керівник відповів, що ця тенденція, насамперед, стосується вантажників, яких доводиться змінювати через часті порушення дисципліни.

Також директор «Луцькспецкомунтрансу» зауважив, що для забезпечення стабільної прибуткової роботи підприємства треба збільшити тарифи на вивезення великогабаритного сміття та безгосподарних побутових відходів.

Луцький градоначальник погодився з цією пропозицією і доручив Кузьмичу розробити відповідний проект рішення на розгляд виконкому, водночас наголосив, що збільшення тарифів буде незначним.

До звіту Кузьмича долучилася також заступник начальника управління фінансів та бюджету міської ради Валентина Малютіна, яка повідомила про результати перевірки на КП «Луцькспецкомунтранс» проведеної цим підрозділом.

«В мене виникло враження, що я потрапила в свою молодість…» - так висловилася про автоматизацію роботи бухгалтерії підприємства Малютіна. Буцімто більшість документів існують лише в паперовому вигляді.

Водночас посадовець констатувала, що загалом роботу підприємства відділ оцінив позитивно. Міський голова погодився з такою оцінкою і повідомив, що має намір продовжити трудовий контракт з директором підприємства Валерієм Кузьмичем.

«Автоматизація і облік. Давайте домовимося що впродовж 2 кварталів ви б його здійснили» - одразу ж дав доручення керівникові «Луцькспецкомунтрансу» Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
співчуваючий Показати IP 2 Березня 2012 10:00
Про котів бродячих нічого не говорили? Теж проблемні животні.
Ха! Показати IP 2 Березня 2012 10:43
Скільки можна? Тільки ж підвищували!
Лучанин Показати IP 2 Березня 2012 12:20
Спочатку треба підвищити зарплати і пенсії, а потім говорити про обгрунтовані підвищення. Здуру все можна підвищити, а як жити далі в державі, вона ж рідна? А може чужа, що так знущаються над людьми?
sun Показати IP 3 Березня 2012 09:54
Кому-кому сподобалась ця суміш для посипання? Вона осідала в глибині льоду і користі од неї не було аніякісінької! Тарифи підвищувати? Ви з дуба впали? Куди вже більше?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus