USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Як у Луцьку боротимуться з нагромадженням великогабаритного сміття

16 Липня 2021 19:35
«Луцькспецкомунтранс» надає послугу платного вивезення великогабаритного сміття, а до боротьби з недобросовісними лучанами, які захаращують двори, залучає муніципальну варту, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Лучанин Володимир, який мешкає на вулиці Кравчука, зараз робить ремонт у своєму помешканні. Розповідає, що великогабаритне сміття жителі його багатоквартирного будинку залишають біля контейнерів. Раз на тиждень автомобіль «Луцькспецкомунтрансу» забирає його. Послугу мешканці оплачують – вона входить у тариф на вивезення сміття.

«Нам зробили спеціальні майданчики для такого сміття. Там воно зберігається і не розноситься вітром… За таке, дійсно, можна й доплачувати», – каже він.

Раніше складування великогабаритних відходів біля сміттєвих контейнерів було заборонене, а їхня утилізація не була закладена в тариф на вивезення побутового сміття. Тепер жителям пропонують таку послугу: для багатоквартирних будинків – 0.13 куба на рік, для приватного сектору – 0.15 куба на рік.

«Це класно. Для чого захламляти двір всяким непотребом?» – звертає увагу лучанка Олена.

Окрім того, «Луцькспецкомунтранс» пропонує платну послугу з вивезення великогабаритних відходів. Тариф на забір, вивезення та утилізацію сміття на полігоні становить близько 1800 гривень. Аби замовити спецавтомобіль, потрібно зателефонувати на гарячу лінію комунального підприємства, у сільську раду чи у групу оперативного реагування 15-80.

Читати ще: Як замовити вивезення великогабаритного сміття мешканцям Луцької громади

«Така послуга коштує близько 1800 гривень за 10-15 кубів. Тобто люди збирають сміття, складаються грошима на автомобіль, а ми вивозимо це», – пояснює директор КП «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк.

Наголошує: часто через стихійно припарковані машини у дворах спеціальний автомобіль підприємства не може доїхати до сміттєвого майданчика.

Натомість працівники муніципальної варти акцентують: мешканцям заборонено вивозити великогабаритне сміття до чужих контейнерів. За це їм загрожує адміністративне покарання.

«Це порушення статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За це передбачається накладення штрафу на громадян у розмірі від 340 до 1360 гривень, на посадових осіб або суб’єктів підприємницької діяльності, якщо вони здійснюють таке правопорушення в процесі їхньої діяльності, – від 850 до 1700 гривень», – вказує керівниця відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста департаменту муніципальної варти Тетяна Головій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 16 Липня 2021 23:03
Чого смітники житлового будинку на Гірній, 2 віднесені від житлового будинку на 800 метрів і розміщені за 5 метрів від житлового будинку по вулиці Роговій, 35? Чого муніципали роблять засідки і не дають викидати сміття в ці смітники людям, які проживають за 20, 30 , 50 метрів від тих смітників, мотивуючи це тим, що смітники належать ОСББ, яке за 800 метрів від тих смітників і жителі якого не хочуть мати смітники у своєму дворі, бо їм заважають мухи і сморід. Тіпа мухи і сморід не заважають жителям будинку під вікнами яких поставлені смітники.
Лучанин Показати IP 16 Липня 2021 23:13
Добре якщо на Кравчука з цим проблем немає, а в інших місцях навіть заплатити максимальний штраф буде дешевше, аніж платити 1800 грн за мішок сміття. Так, можливо комусь треба вивезти відразу 15 кубів, але ж не всім. Думай..те!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus