USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку хочуть відповісти полякам за Бандеру

29 Лютого 2012 11:48
Депутати Луцької міськради вирішили звернутися до Ради міста Замостя у Польщі у справі надання звання Почесного громадянина Степанові Бандері.

Відповідний проект рішення вони включили до порядку денного 21 сесії, під час засідання, 29 лютого.

Проект рішення розробили і виступили з ініціативою внести його на розгляд депутатів члени фракції «Свобода». У проекті, зокрема, йдеться про те, що міська рада має намір звернутися до Ради міста Замостя у справі надання звання Почесного громадянина Степанові Бандері для роз'яснення своєї позиції.

Рішення про те, щоб звернутися до польських колег, за словами голови фракції «Свободи» Святослава Боруцького, спричинена тим, що депутатам міста Замостя не варто було втручатися у політику України і писати листи до міського голови і міськради. «Але відреагувати на листи від поляків ми мусимо!» – наголосив він.

Тим часом частина депутатів міськради стверджує, що вони навіть проекту рішення про звернення не бачили.

Представник групи «Рідне місто» Анатолій Бірюков з цієї причини запропонував не вносити це питання до порядку денного. «Навіщо ми сьогодні самі нагнітаємо ситуацію з іншою державою?» - додав Бірюков.

Депутат із фракції «Батьківщина» Петро Савчук нагадав колегам , що Луцьк втілює чи має намір впроваджувати з польськими містами чимало спільних проектів, серед яких ті, що спрямовані на «згладження гострих кутів історії». «Лишнє махання саблями не дає дивідендів і козирів…» - зауважив Савчук.

Тим часом «фронтовик» Павло Данильчук та «заукраїнець» Богдан Шиба закликали колег розглянути це питання і належним чином відповісти обранцям громади Замостя на їхні листи.

Що ж до того, що з проектом нібито не всі ознайомилися, то секретар міськради Григорій Пустовіт відзначив: «Питання внести і розглянути його в п’ятницю». Ніби передчуваючи, що депутатам не вдасться впродовж одного пленарного засідання розглянути понад сотню питань порядку денного.

Зрештою, Шиба цитував рядки з листа від депутатів міста Замостя польською, наголошував, що в тексті йдеться про Степана Бандеру, як представника українських нацистів. Також він зачитав текст листа у перекладі українською, аби депутати зрозуміли, про що йде мова.

Отож, обранці луцької громади вирішили внести питання до порядку денного сесії міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
зaгрeб Показати IP 29 Лютого 2012 12:05
Бирюков иди нa пeнсию.Корми курочок пeтушков.Нe лeзь в политику большe.
*** Показати IP 29 Лютого 2012 12:15
носяться з тим бандерою, як дурень з писаною торбою. живуть минулим. сьогодні більш проблем нема? люди роками погодження та дозволи різні чекають, а вони на сесії пиз..ть то про бандеру, то про перейменування вулиць, то про регламент. місто що має від того?
? до *** Показати IP 29 Лютого 2012 16:50
Пост не єтичний. ***"носяться з тим бандерою, як дурень з писаною торбою"-це торкається і поляків і українців.
*** до ? Показати IP 29 Лютого 2012 17:35
це торкається всіх, кому немає що робити. бо люди які зайняті реальними справами балаканиною не займаються, листи, що нічого не змінюють - не складають, і взагалі це торкається не тільки поляків і українців, а ще євреїв, росіян, німців...багато хто на цьому виграв і ще більше тих, хто від бандери зазнав лиха.
Лучано Показати IP 29 Лютого 2012 16:39
Найкращою відповіддю було б запропонувати полякам - і Любліну і Замостю запропонувати спільне засідання комісій з вирішення питань. Наприклад можна було б запропонувати назвати вулиці іменами спільних героїв. Бо в Луцьку немає вулиць міст - побратимів - ані Люблинської, ані Ольштинської. Можна було б і вулицю Генрика Юзефського чи Петлюри запропонувати. А не збиратись і писати пісьмо турецькому султану. Це ж стосується і Замостя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus