USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку може з’явитися крематорій

8 Жовтня 2009 12:18
Директор КП «Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Олександр Вікторов не виключає можливості появи в обласному центрі Волині крематорію. Про це 8 жовтня йшлося під час засідання луцького міськвиконкому, – інформує репортер «Волинських Новин».
Пан Вікторов, відповідаючи на запитання заступника луцького міського голови Анатолія Пархом\'юка, зауважив, що це питання уже неодноразово обговорювалося. Тим паче, що робота крематорію в Харкові за 20 років заощадила 550 гектарів землі. Він навіть відвідав спеціалізовану виставку, присвячену цьому питанню у Польщі.
Тобто можливості спорудити крематорій є, проте, як завжди - бракує коштів. Так, спеціальна піч для крематорію коштує 85 тисяч. У схожій печі можна спалювати і трупи тварин. Також керманич комбінату озвучив і інформацію про те, що Міністерство ЖКГ готує новий проект закону, в якому буквально примусить, за словами директора, органи місцевого самоврядування опікуватися спорудженням крематоріїв.
У планах комбінату – цех із виробництва металевих конструкцій, цех утилізації, де дріт із використаних вінків потрапляє на металобрухт, а штучна хвоя – на переробку, власний цех для сушки деревини, поява їдальні для поминальних обідів, а також двох платних автостоянок та швейного цеху. Усі ці новинки можуть постати, за словами пана Вікторова, до кінця цього року. Звісно, окрім їдальні, для функціонування якої потрібна купа документів та дозволів.
Додамо, що під час власної доповіді пан Вікторов нарікав на засилля перевірок і високу конкуренцію із боку приватних структур. За його словами, приватники, перевозять труни із покійниками без спеціального маркування на автомобілях, а потім в цих же авто – продукти харчування, наприклад, «ніжки Буша». А ряд офісів і майстерень приватників розміщені у лікарнях та моргах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus