USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку очікуються нові перейменування вулиць

13 Лютого 2009 19:59
У Луцьку готується перелік вулиць, які збираються перейменовувати у місті. Про це йшлося під час засідання творчої комісії з впорядкування назв вулиць міста 13 лютого. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Як розповів директор департаменту інформаційної політики Луцької міської ради Олександр Пирожик, вулиці, які потребують перейменування можна умовно розділити на 4 групи. Перша - це імена героїв тоталітарної епохи. Їх за підрахунками чиновників, нараховується 13. До них, наприклад, відносять вулиці Баумана, Кірова, Пархоменка, Чекаліна. Друга група назв вулиць пов'язана з тоталітарною епохою (Жовтнева, Пролетарська, Колгоспна, Радгоспна). Зміну назв ще двох груп вулиць обгрунтовують чисто технічними причинами. Це – мовні помилки (вулиця Мельнична), або потреба надання частинам однієї вулиці різних назв (вулиця Клима Савура до минулорічного перейменування складалася з трьох гілок, що створювало незручності).
 
Що ж до нових назв вулиць, то Олександр Пирожик озвучив пропозиції, які надійшли до комісії. Генеральний директор Волинської обласної держтелерадіокомпанії Святослав Пирожко пропонує, щоб у Луцьку була вулиця Івана Богуна. Депутат Волинської облради Іван Корсак вважає, що у місті повинні бути вулиці Модеста Левицького, Пилипа Морачевського, Івана Власовського.
 
Дискусійним виявилося і повернення історичних назв вулиць обласного центру Волині. За це активно виступає краєзнавець Вольдемар П’ясецький. Проте за словами директора департаменту культури і збереження історичної спадщини Сергія Годлевського, до такого підходу слід підходити зважено. Як розповів пан Годлевський, колись у Луцьку навіть була вулиця Злодіївка.
 
Присутні члени творчої комісії здебільшого негативно поставились до ідеї міської влади щодо вибору нової назви жителями вулиць, які мають перейменовуватися.
 
Заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом'юк доручив Олександру Пирожику підготувати перелік назв вулиць, що потребують перейменування, і ознайомити з цим списком творчу комісію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 13 Лютого 2009 23:00
Хай спочатку розбереться в собі і своїй сімї. Перша група - він сам. Друга - Альона Осійчук. Третя - АЖУР. Саме страшне, що ніде немає правди. Людина обманює себе, оточуючих, дружину, дитину. Бог йому судья. Але не зрозуміло, чому інформаційну політику Луцької Ради віддали в такі неконкретні руки, щоб нагнітати напругу серед населення через перейменування вулиць.
Зіновій Пипка Показати IP 14 Лютого 2009 13:25
Щоб показати, що вони не дарма проїдають гроші платників податків, мудрять з цими вулицями...
Анонім Показати IP 14 Лютого 2009 17:21
придурки, снова и снова придурки. особливо, пирожик который- нацик.
Луцкий хлопец Показати IP 14 Лютого 2009 19:20
Творческая комисия ха-ха-ха))))))) И такая даже у нас имеется.)))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus