USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку подвиг ветеранів Великої Вітчизняної вшанували мітингом-реквіємом. ФОТО

9 Травня 2009 13:15
Лучани та гості міста прийшли на мітинг-реквієм, приурочений Дню Перемоги, щоб схилити голови перед живими і мертвими героями Великої Вітчизняної війни, – повідомляє 9 травня репортер «Волинських Новин».
 
Привітати із святом ветеранів та волинян на мітинг, який відбувся на Меморіалі Пам’яті, прийшли представники влади, церкви та мешканці міста. Із привітальним словом виступив Луцький міський голова Богдан Шиба. «Чим більше проходить років, тим менше ветеранів лишається серед нас. Однак вони до останнього стоять в рядах. Тому ми повинні вчитись у них терпіння, витримки та активної позиції», – наголосив градоначальник.
 
Голова Волинської облдержадміністрації Микола Романюк  також висловив слова вдячності учасникам Великої Вітчизняної війни. «Адже вони заплатили дорогу ціну, щоб ми через 64 роки могли гордо сказати, що живемо у незалежній вільній країні», – зауважив він. Також губернатор побажав ветеранам чистого неба і ясного сонця.
 
«Пройдуть роки, пройдуть віки, але пам’ять житиме в серцях вдячних потомків вічно», – зауважив голова Волинської облдержадміністрації Анатолій Грицюк.
 
Привітати героїв прийшли вихованці Луцького дитсадку №30 та учні загальноосвітньої школи-інтернату.
 
Своїми спогадами під час мітингу-реквієму поділився учасник бойових дій 1941-1945 років Василь Москаленко. Він розповів про свою службу в танкових військах. А також привітав усіх ветеранів зі святом. «Слава і гордість тим, хто воював. Та подяка волинській владі за підтримку ветеранів війни», – зазначив Василь Москаленко.
 
Після промов відбулось урочисте покладання квітів до Вічного Вогню, пам’ятника Пораненому солдату та пам’ятної стели знищених фашистськими загарбниками волинських сіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus