USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Це річ, якою хочеться хвалитися, – Клімчук про новий фотоальбом. ФОТО

10 Березня 2011 17:32
У Музеї волинської ікони показали фотоальбом, презентацію якого кілька місяців відтягували до очікуваного приїзду президента України.

На презентацію видання у четвер, 10 березня, прийшли обласні владці, духовенство, науковці, працівники самого музею та преса.

Як розповіла завідувач музею Тетяна Єлісєєва, фотоальбом під назвою «Музей волинської ікони» вміщує світлини експозицій, які є в самому музеї ікон. Про таке подарункове видання працівники музею мріяли давно, каже вона.

«Популяризація творів волинського іконопису здійснювалася у попередні роки окремими виданнями листівок, буклетів. Дане видання є успішним проектом, який масштабно і повно представляє кращі твори XVI-XVIII століть – ікони та предмети декоративної різьби з експозиції музею, окремі з яких публікуються вперше», – розповіла вона.

За задумом авторського колективу, альбом побудований у відповідності з експозиційною структурою – витримана хронологія, приналежність творів до малярських осередків і авторів.

Видання двомовне: вступна стаття й анотації до ілюстрацій подані українською і англійською мовами. Для ілюстрацій вибирали найбільш характерні експонати, які відображають історію іконопису. Всього у книзі 88 сторінок.

Відкриває альбом світлина пам’ятки візантійського мистецтва – Холмської Чудотворної ікони Богородиці, яка є одним з найцінніших експонатів Музею волинської ікони.

Ідею видати такий альбом запропонувала Єлісєєвій генеральний директор луцької поліграфічної фірми «Факторія» Світлана Свирида у 2008 році. Вона ж і стала своєрідним «промоутером» у підготовці видання.

Фінансувалось видання ресурсами благодійного фонду Бориса Клімчука «Рідна Волинь». Проте сам губернатор каже, що це не його заслуга. Мовляв, він лише опинився «у потрібному місці у потрібний час».

«Це заслуга насамперед численних меценатів, які жертвували гроші у фонд», – переконує він.

Альбомом Клімчук дуже тішиться. Каже, що це річ, якою хочеться хвалитись і яку хочеться усім показувати.

«Це блискуче, прекрасне видання. Воно популяризуватиме Волинь і наші святині», – висловився він.

Нагадаємо, минулоріч у грудні Клімчук обіцяв першому показати альбом президенту Віктору Януковичу, тому презентацію вже надрукованого альбому відтягували.

«Це прекрасний альбом Музею волинської ікони, який ми видали. І ніхто не отримає першим цей альбом, поки його не отримає Президент», – пообіцяв він тоді.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянин Показати IP 11 Березня 2011 09:34
Альбом дуже хороший, а ось фотографії з презентації паршиві. Кажу вам як фахівець. Хіба що їх автор намагався принизити видавців і працівників музею.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus