USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку продемонстрували «шоу Коперфільда» – літаючі гаражі. ФОТО. ВІДЕО

7 Травня 2009 10:32
Війна луцької мерії із, за визначенням заступника міського голови Владислава Стемковського, \"самовільно встановленими металевими конструкціями типу гараж-\"черепашка\" перейшла у силову фазу. Про це 7 травня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Демонтаж самовільно встановлених «черепашок» розпочали сьогодні, 7 травня, із двору будинку № 26 на проспекті Соборності.
Першого гаража луцькі комунальники за допомогою «стріли» поставили на вантажівку та вивезли із двору. За процесом спостерігали і працівники муніципальної поліції.
Як розповів присутній на демонтажі начальник управління ЖКО «Північ» Георгій Давидюк, «черепашку» вивезли на територію МЖК.
Він запевнив, що до нього з приводу цього гаража ніхто не звертався, натомість власники деяких інших «металевих конструкцій» приносили документи, які засвідчували законність встановлення гаража.
За словами пана Давидюка, на території північного округу в Луцьку розташовано понад 270 самовільно встановлених гаражів-«черепашок».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 7 Травня 2009 10:54
маразм
Анонім Показати IP 7 Травня 2009 11:43
Нокіа 6120c, канєшно, модний тіліфон ))
Лучанин Показати IP 7 Травня 2009 11:43
Правильно роблять. Давно треба було навести порядок в місті!
Vetal999 Показати IP 7 Травня 2009 11:49
Грабунок серед білого дня. Організація, яка демонтувала не боїться судових позовів за псування чужого майна?
Dikenson Показати IP 7 Травня 2009 12:10
Молодці! Тільки перед тим, як приймати такі рішення, пан Шиба мав би подбати про створення автостоянок або багатоповерхових паркингів в Луцьку, як це робиться в країнах ЄС. Тоді б "проблема" частково вирішилась сама. Нажаль як завжди через "Ж".
Анонім Показати IP 7 Травня 2009 16:09
Хай ще проведуть демонтаж міжповерхових кладових в багатоповерхівках - вони всі також змуровоні без дозволів..
Анонім Показати IP 7 Травня 2009 21:00
Певно це був гараж самого пана Шиби, чи когось з його клерків. Звідки вони знали, що в гаражі немає автомобіля? Адже при наявності авто в гаражі вони б мали великі проблеми. І взагалі ця гра в роботу вже надоїла. Згадайте показовий знос вагончика шиномонтажу на ДПЗ за участі самого мера. Він тепер спокійно за 300 метрів від старого місця, на вулиці Боженка. А ще подумайте, якщо всі власники черепашок злякаються і захочуть забрати гаражі, куди вони їх подінуть? Звичайно потрібно будуть якісь дозволи, погодження з міськради, а це влада над людьми, корупція. Ви, влада з голоду не помрете.
Анонім Показати IP 9 Травня 2009 08:26
нарешті позабирають ті консервні банки, Ще б заглянули на карбишева2а, де навкого гуртожится з'явився цілий "гаражний кооператив"
Анонім Показати IP 9 Травня 2009 22:26
Можливо побачимо цього року після виборів вилітаючого з міськради теперішнього мера.
Анонім Показати IP 10 Травня 2009 22:10
Відповідно до українського законодавства такі дії - це злочин... Гараж -це майно, чиясь власність.Власність захищена законом, ніхто не може бути позбавлений її, як відповідно до рішення суду. Тому кранівник, який вантажив цей гараж- злодій. Куди дивилася міліція? Роками стояли гаражі ..Нікому не потрібні були..Треба було владі зробити їх безхозними, якщо власник протягом 6 міс не зявлається тоді робить таким чином як вони зара роблять... А так... так спір про право... Наприклад власник вважає, що користується законно, наприклад, як співвласник будинку і прибудинкової території...... Тобто тут цивільні відносини....що регулються ЦК.. А чим користується влада при демонтажі гаражів? Давайте будемо демонтувати балкони людей...вони ж незаконно їх облаштовують...Деревом їх обшивають, вікна ставлять Яке право вони на це мають... Завтра я візьму крана і поїду знімати
Кривович Володими Показати IP 11 Травня 2009 11:10
Останнім часом у столиці, а також інших великих містах України почастішали випадки зносу гаражної нерухомості. Саме такий нехитрий метод використовують окремі забудовники для того, щоб отримати бажану ділянку землі, зайняту гаражними боксами. Як правило, предметом зносу стають гаражі, в гаражних кооперативах або одиночні, у яких виникли проблеми із земле відведенням або закінчився термін оренди земельної ділянки. Тому саме знання юридичних нюансів, поряд з наявністю Бульдозерної техніки, стає запорукою успішної реалізації плану по присвоєнню ділянки землі, зайнятого гаражами... Цікаво що буде на місці цих знесених гаражів?
Кривович Володими Показати IP 11 Травня 2009 12:04
1) Щоб побудувати капітальний гараж, потрібно отримати дозвіл у відповідних районних та міських інстанціях. Крім того, після побудови його потрібно повноцінно вводити в експлуатацію, як і будь-який інший будівельний об'єкт. Такі гаражі, швидше за все, можна на пальцях перерахувати. От у них і є право судитися з владою і вимагати компенсації. Або пробувати «легалізувати» своє право власності (згідно ст.376 ЦК України, житловий будинок, будівля, споруда, інше нерухоме майно вважаються самочинним будівництвом, якщо вони збудовані або будуються на земляній ділянці, що не була відведена для цієї мети, або без належного дозволу чи належно затвердженого проекту, або з істотними порушеннями будівельних норм і правил. Право власності на самочинно збудоване нерухоме майно може бути за рішенням суду визнане за особою, яка здійснила самочинне будівництво на земельній ділянці, що не була відведена для цієї мети, за умови надання земельної ділянки у встановленому порядку особі під вже збудоване нерухоме майно.) А господарі інших гаражів безправні. 2) Звичайно ж, можна подавати до суду щодо порушення права власності на об’єкт як зазначив колега «крадіжки», але міська влада розраховує, що: а) не всі підуть до суду б) не всі розуміють юридичні тонкості і в більшості справа розвалиться на першому ж слуханні.
Анонім Показати IP 11 Травня 2009 21:06
Навіщо йти в суд і щось комусь доказувати... треба подавати в міліцію заяву про злочин... гараж вкрали.... хай шукють хто і на якій підставі..... От вкрали гараж з метою збуту - умисел такий.... Ніхто не має права так просто забрати, навіть і влада..це самоуправство.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus