USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку пропонують ще один – народний - герб. ФОТО

25 Вересня 2009 18:28
Триголову птаху художника Олександра Дишка, зображену на афіші художньої виставки «Кліо: Назад до Європи» пропонують зробити «народним гербом» України. Про це інформує власкор «Волинських Новин».
Виставка відкрилася сьогодні у холі сесійної зали Волинської обласної ради. На афішу з триголовою птахою звернув увагу отаман Волинського стрілецького братства, автор символіки Луцька  Віктор Федосюк. «Добре було б, якби цей символ став таким собі народним гербом», - зазначив він. Адже, як розповів Олександр Дишко, знак трійці вже давно увійшов у свідомість нашого народу. «Саме триглавому божеству поклонялися у Влескнизі  про давніх волинян»,- розповів він.
Виставка стала логічним продовженням низки заходів з відзначення ювілейних дат, що розпочалися 10 років тому з відзначення 800-ліття Волинсько-Галицької держави (Держави Романовичів). І приурочена до святкування Днів Європейської Спадщини.
З привітальними словами виступили заступник голови Волинської облдержадміністрації Василь Байцим, члени об’єднання «Куля» - Олександр Більчук та Олександр Дишко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Вересня 2009 09:37
Це вже в когось в головах кліо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus