USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку пройшла акція «СНІДу – ні». ФОТО

1 Грудня 2010 17:17
У Луцьку 1 грудня відбулась свічкова хода і мітинг під гаслом «Скажи СНІДу – ні!», приурочена до Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ-СНІД.

Участь у заході взяли студенти Луцького базового медичного коледжу, - повідомила «Волинська правда» .

Розпочалась акція із флеш-мобу, в ході якого учасники провели своєрідне соцопитування стосовно ставлення перехожих до ВІЛ-інфікованих.

Із мішків з надписами «Я їх боюсь», «Мені байдуже» та « Ми поруч» перехожі могли, вибравши один з мішків, витягувати кульки і кидати їх у ящики із аналогічними надписами.

Під час мітингу, який відбувся на Театральній площі,волонтери запалили лампадки, вшановуючи пам’ять померлих від СНІДу.

Участь у мітингу взяли також представники обласної та міської влади і священнослужителі УПЦ, РКЦ і УПЦ КП.

«В Євангелії є притча про милосердного самарянина. Отож і ми, у своєму ставленні до ВІЛ-інфікованих повинні бути тими милосердними самарянами», – зауважив клірик Волинської єпархії УПЦ протоієрей Микола Богданов.

«Лише віра в Бога та дотримання Божих заповідей допоможе нам і нашим сім’ям уникнути цього лиха – ВІЛ-СНІДу», – сказав, в свою чергу священик УПЦ КП протоієрей Юрій Близнюк.

Головний лікар обласного центру профілактики та боротьби із ВІЛ-СНІД Олена Макаренко наголосила, що профілактика ВІЛ-СНІДу полягає перш за все у безпечній поведінці.

Перед присутніми виступили також начальник управління охорони здоров’я Луцькради Федір Кошель і заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ігор Дмитришин.

А наприкінці мітингу присутні запустили повітряну кульку та проскандували тричі «СНІДу – НІ!»





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тарас Показати IP 1 Грудня 2010 17:34
Кохання вимагає жертв...
Helge Показати IP 1 Грудня 2010 23:05
СПИД - это абсолютная "шняга", которую запустила в оборот мировая фармацевтическая мафия. Более глобального разводняка и фармазонщины мир, пожалуй, еще не видел - бороться с ВИРУСОМ, который до сих пор не выделила НИ ОДНА ЛАБОРАТТОРИЯ В МИРЕ - ну, это надо уметь)))) А то, что за пару жалких денег всякая компрадорщина и педарасня организовывает молодежь на эти "акции" - есть следствие низкого образовательного уровня населения.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus