USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку пройшли шляхом Ісуса Христа на Голгофу. ФОТОРЕПОРТАЖ

3 Травня 2013 13:36
Останні події в земному житті Ісуса Христа відобразили у загальноміській Страсній хресній ході.
Богослужіння відбулося в Луцьку у Велику п’ятницю 3 травня.
Страсна хресна хода розпочалася приблизно о 12 годині і рушила від Хрестовоздвиженського храму вулицею Лесі Українки до Свято-Троїцького собору, де після цієї відправи служитимуть Вечірню з винесенням плащаниці.
Ходу очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який разом із вірянами ніс великий хрест. Учасники заходу зробили 12 зупинок, які символічно повторили страждальну дорогу Спасителя на Голгофу.
Працівники міліції під час заходу перекрили рух вулицями Данила Галицького та Ковельська та слідкували за правопорядком.
Із владикою, зачитуючи уривки з Біблії, співслужило й місцеве духовенство, а участь у ході взяли ченці й черниці, викладачі та вихованці Волинської православної богословської академії. Так, двоє священників кропили святою водою лучан, які зупинялися на вулицях, якими проходили церковники. Ще двоє священнослужителів збирали пожертви.

Варто зазначити, що участь у хресній ході взяла не велика кількість вірян. Так, прийшовши до Свято-Троїцького кафедрального собору, люди зайняли лише приблизно одну четверту частину усієї площі перед фасадом святині. Серед учасників богослужіння були присутні й депутати Луцької міськради Андрій Осіпов та Богдан Шиба.
Під час хресного ходу віряни молилися за об’єднання українського Православ’я, за припинення у світі кровопролиття, ворожнечі, неправди, за благословення Боже для України й Волинського краю, за українську владу, за місто Луцьк і його мешканців, за здоров’я хворих, за благополуччя наших сімей, за успіх у бізнесі, за українських воїнів, за тих, хто за межами України, за ув’язнених, подорожніх, за тих, хто ненавидить і хто любить нас.

Нагадаємо, торік Страсна хресна хода у Луцьку відбулася 13 квітня.
















































































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Кононович. Показати IP 3 Травня 2013 15:47
Я в шоке, от этих средневековых, диких, бесполезный челобитий и походов! Не ужели это возможно в Луцке в 21-м веке? ЖУТЬ и СМЕХ!!!
Комсомол. Показати IP 3 Травня 2013 16:08
Ага! Смотришь на попов и вспоминаешь картину "Грачи прилетели"!)))
Кононюк Показати IP 3 Травня 2013 16:55
LOL А відколи це в Луцьку є голгофа? Наскільки я знаю голгофа в Ізраїлі, чи вони потім пішли пішки в Єрусалим?
Некононович Показати IP 3 Травня 2013 17:19
Я в шоке от этих необузданных, невежественных, тупых и зомбированных Кононовичей и комсомольцев. Весь мир их перебил, но в Луцке остались недобитки. Они даже на своём общепонятном без ошибок писать не могут. ЖУТЬ И ОТВРАЩЕНИЕ ОТ ПОСЛЕДОВАТЕЛЕЙ УБИЙЦ И НАСИЛЬНИКОВ!!!
Кононюку Показати IP 3 Травня 2013 17:20
На жаль, Голгофа в тебе в головы, якщо вона не сприймає глибини цієї події.
Артур Показати IP 3 Травня 2013 19:57
УПЦ (КП)- Українська православна церква Комуністичної партії)))
soldier of fortune Показати IP 3 Травня 2013 23:46
По вірі кожному дано буде... І комуніст тяжко зустріне свою останню хвилину...Але сам хотів..., в що вірив те й отрмає...
ТОлерантний Показати IP 4 Травня 2013 10:55
В наступний раз коли побачу комуніста на вулицях луцька буду бити поки зубами плювати не буде...Хіба можливо в 21 столітті на теренах луцька і волинської області бачити цю красножопу погань.
Не КП Показати IP 4 Травня 2013 13:41
Бог їм суддя!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus