USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

У Луцьку розкопуватимуть поховання

24 Червня 2008 17:09
В обласному центрі Волині після відповідних досліджень перепоховають усі останки розстріляних у 1941 році в’язнів колишньої Луцької тюрми та загиблих під час ІІ Світової війни у концтаборі на Гнідавській гірці радянських військовополонених. Про це розповів міський голова Богдан Шиба під час прес-конференції 24 червня, - інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Шиби, з метою виявлення місць поховання розстріляних у найближчі дні розпочнуться дослідження на території колишньої Луцької тюрми. Відповідно до їхніх результатів, будуть прийматися рішення про конкретні дії. Градоначальник Луцька висловив сподівання, що перепоховають останки цих загиблих до кінця цього року. Також він зазначив, що на першому поверсі Замкового Свято-Архангельського монастиря УПЦ КП (у цьому приміщенні у 1941-му розташовувалася Луцька тюрма) облаштують церкву луцьких новомучеників у пам’ять замордованих більшовиками.
 
Крім того, передбачаються подальші дослідження на території, де в роки Великої Вітчизняної війни розміщувався німецький концентраційний табір для радянських військовополонених, а також інших місць вічного спочинку жертв тоталітарних режимів із метою перепоховання за християнським звичаєм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus