USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У Луцьку розповіли, що чоловіки психологічно не готові до успіху жінок

25 Листопада 2008 16:02
Чоловіки психологічно не готові до зміни соціальних ролей, що відбуваються в сучасному світі. Таку думку висловив голова Адаптаційного чоловічого центру (місто Тернопіль) Володимир Ханас під час Всеукраїнської науково-практичної конференції «Гендерний компонент у освітньому просторі України», – повідомляє 25 листопада репортер «Волинських Новин».
Як розповів Володимир Ханас, не рідкісним випадком є ситуація, коли жінка приносить у сім’ю більше грошей, аніж чоловік. За словами пана Ханаса, сильна стать не завжди психологічно готова спокійно сприймати успіх жінки. «У світі, який постійно змінюється, змінюються й соціальні ролі. І чоловіки не завжди готові до таких змін»,– зазначив голова Адаптаційного чоловічого центру. Це, в свою чергу, вважає пан Ханас, призводить до насилля у сім’ї, коли чоловік починає карати за свої невдачі представниць слабкої статі.
Тому, на думку директора Волинської обласної громадської організації «Гендерний центр» Оксани Ярош, «тендерна освіта і просвіта повинні йти поруч». Це допоможе ще зі шкільних років підготувати дітей до розуміння та розподілу соціальних ролей у дорослому житті.
Довідково:
Конференція «Гендерний компонент у освітньому просторі України» відбулась у науковій бібліотеці Волинського національного університету імені Лесі Українки на виконання Обласної державної програми з утвердження гендерної рівності і приурочена до Міжнародної акції «16 днів протидії тендерному насильству». Серед учасників були гості із Києва, Тернополя, Сімферополя та інших міст України.
Також в рамках конференції презентували посібник «Основи гендерної рівності», який містить диск із науковими дослідженнями по цій темі та мультимедійними презентаціями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 25 Листопада 2008 16:54
"тендерна освіта і просвіта повинні йти поруч». Явно автор не знає про що пише." Гендерна освіта", а не "тендерна".
Анонім Показати IP 26 Листопада 2008 18:56
і тепер чоловіки мають няньчити дітей і заплітати косички? а захищати країну теж будуть жінки? відомо як вони заробляютьт більше грошей.
Okcana Показати IP 27 Листопада 2008 12:41
і що тут нового сказано? тільки те, що про це відкрито починають визнавати чоловіки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus