USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку Шевченка вшанують без «виставляння» і виступів владців

18 Травня 2009 15:25
Під час наради у заступника голови Волинської облдержадміністрації Святослава Кравчука вирішили організаційні питання щодо заходів із вшанування в області пам’яті Тараса Шевченка у день перезахоронення праху Великого Кобзаря України, – інформує 18 травня репортер «Волинських Новин».
За словами Святослава Кравчука, пам’ять Тараса Шеченка запропонували вшанувати панахидою та покладанням квітів. Окрім того, планується виступ новопризначеного голови Волинської обласної організації «Просвіта» Микола Кучерепи та звучатимуть вірші Кобзаря.
Директор департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міської ради Сергій Годлевський запропонував, аби на заході був ведучий, котрий би організовував дійство. Ця пропозиція викликала низку дискусій.
За словами пана Кравчука, ведучий не повинен представляти та запрошувати до молитви священство. «Це не день народження, що тут потрібно виставлятися», – додав Микола Кучерепа.
«Роль ведучого не виставляти, а задати тон. Нехай він буде у народному строї. У нас не всі знають такі дати. Потрібно, щоб все було організовано», – сказав Сергій Годлевський. Однак, Святослав Кравчук залишив питання щодо представлення священиків і молитви ведучим відкритим. Також  всі погодилися, що представники влади на заході не виступатимуть.Окрім того, начальник головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації Юрій Вербич запропонував, щоб упродовж дня учні луцьких навчальних закладів за складеним графіком покладали квіти до пам’ятника поету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus