USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку стартував 70-й театральний сезон

28 Вересня 2009 10:08
Прем’єрою вистави «Безталанна» Івана Карпенка-Карого Волинський обласний академічний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка відкрив учора 70-й театральний сезон. Віднині у репертуарі театру існує своєрідний триптих за п’єсами Івана Карпенка-Карого – «Мартин Боруля», «Суєта» та «Безталанна». Про це 28 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
Режисер-постановник цієї вистави – народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Федір Стригун. Перед початком прем’єри до глядачів звернувся директор-художній керівник театру заслужений діяч мистецтв України Богдан Береза. У своїй короткій промові він розмірковував, чим живе сучасний глядач, що таке свобода, наша історія і «куди ми йдемо».
Керманич театру розповів присутнім, що цьогоріч волинських глядачів очікує ще ряд прем’єр. У жовтні в театрі презентують п’єсу «Одкровення від Мазепи», у якій актори спробують пояснити, чому цей гетьман спорудив стільки храмів, а його відлучили від церкви. Режисером цієї вистави став Петро Ластівка. Він працював над постановкою з 1992 року. Ще одна новинка очікує на глядачів у листопаді. Для молодших волинян у театрі з’явиться п’єса «Жила-була Сироїжка», готуються новорічні ранки. Завершиться 2009 рік у театрі великим різдвяним концертом.
За словами пана Берези, у столиці високо оцінили три музичні вистави – «Кармен», «Тригрошову оперу» та «Мою прекрасну леді».
Щодо «Безталанної», то волинські актори майстерно передали дух українського села, в якому і розгортаються колізії сюжету. Додатковим плюсом стало рухоме коло на сцені, яке допомагало створювати нові декорації. Додамо, що у діалоги впліталися українські народні пісні у виконанні дівчат та парубків у національних костюмах. А перед глядачами розгортався любовний «трикутник» у драмі з одним антрактом. Також, незважаючи на драматизм дії на сцені, напругу час від часу «знімали» численні комічні ситуації та репліки акторів. На щасливу розв’язку любовних перепитів годі було сподіватися – драма завершується убивством однієї із головних героїнь.
Вдячні глядачі довго плескали у долоні, лунали крики «браво» та «біс». А актори викликали на сцену режисера-постановника дійства Федора Стригуна і висловили йому свою вдячність.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus