USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку студенти «відкриватимуть» область

14 Вересня 2012 13:00
Студенти Волині на чотири дні стануть власниками символічного «ключа від області».

Передача «ключа» студентству від влади відбудеться у перший день студентського фестивалю «Студіналія.UA», який відбудеться у Луцьку з 20 до 23 вересня.

Про це повідомила одна з організаторів, голова ВОМГО «Студентська Рада Волині» Анастасія Шевчик, під час прес-конференції 14 вересня.

За словами Шевчик, метою фесту є об’єднання усіх студентів Волині, налагодження співпраці між ними. Окрім того, захід покликаний дати можливість студентам відчути свою соціальну та культурну значимість.

Організатор розповіла, що фестиваль відбувається у Луцьку вдруге. Першу «Студіналію» організували у 2009-ому році. «Досвід перейнятий від Польщі», ‒ зазначила Шевчик. Мовляв, у них є подібний фестиваль, який називається «Ювіналія».

У межах фестивалю відбудеться безліч заходів. Тож, у перший день, 20 вересня, о 16.00 на площі біля головного корпусу СНУ імені Лесі Українки стартує великий студентський парад. Під час ходи центральним вулицями міста студентські ради кожного університету презентуватимуть свій виш.

Парад закінчиться у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Саме там відбудеться передача символічного «ключа від області» студентству та святковий концерт з нагоди відкриття «Студіналії».

У другий день фестивалю проведуть круглий стіл на тему «Способи виживання студента: де заробити гроші?» та дискусія на тему «Мода на атеїзм».

Також у цей день визначать кращого студента Волині. Усі заходи 21 вересня відбудуться у приміщенні луцького Палацу культури.
Третій день «Студіналії» буде творчо-інтелектуальним. Стартує він о 10.00 годині турніром з Брейн-рингу. Фактично паралельно відбудеться фінал Дебатного турніру, який розпочався ще навесні 2012-ого року.

До того ж, о 15.00 розпочнеться турнір з інтелектуальної гри «Мафія». А закінчиться третій день Всеукраїнським фестивалем команд КВН «VolFest 2012».

Змагатися у своїх інтелектуальних та творчих конкурсах молодь буде на базі Палацу учнівської молоді та Луцького кооперативного технікуму.

Завершувати фестиваль будуть у луцькому парку імені Лесі Українки. Тож заключний день розпочнеться виступами із велотріалу та фрістайлу о 12 годині. Зразу ж після виступу екстрим-команд відбудеться флеш-моб.

За словами Шевчик, із темою флеш-мобу ще не визначилися. Мовляв, це буде сюрпризом. Однак, вона зазначила, що організатори планують залучити понад дві сотні людей.

А під фінал «Студіналії» переможців в усіх конкурсах нагородять на головній сцені фестивалю у парку, а студенти повернуть «ключ від області» владі.

Вже опісля цього відбудеться заключний святковий концерт, де виступлять гурти «ФлайzZzа» та «Моторʼролла».

Захід організували ВОМГО «Студентська Рада Волині» та ВОГО «Студентська Республіка». Фестиваль відбудеться за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської ОДА, Луцької міської ради та благодійного фонду «Рідна Волинь».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus