USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку створять «Офіс безплатної правової допомоги»?

15 Грудня 2008 13:05
Сьогодні, 15 грудня, в залі колегії УМВС України у Волинській області відбулося чергове засідання Громадської Ради з питань дотримання прав людини. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт УМВС України у Волинській області, на початку засідання співголова Громадської ради, голова Волинської обласної організації «Спілка юристів України» Віталій Єлов привітав присутніх з відзначенням в Україні 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав та Дня прав людини.
З нагоди свята заступник начальника УМВС України у Волинській області,  начальник Штабу Василь Куць вручив декільком членам Ради почесні грамоти та медалі «За сприяння органам внутрішніх справ».
Під час засідання обговорили питання функціонування мобільних груп з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ, визначили план роботи на майбутнє та розглянули проблеми матеріально-технічного забезпечення.
Згодом члени ради заслухали інформацію секретаря Громадської ради Володимира Буравського про громадські слухання у Верховній Раді України щодо дотримання Україною міжнародних стандартів у галузі прав і свобод людини.
«Слід сказати, що все ж таки недоліки у сфері захисту прав людини існують. Важлива проблема, яка на даний час існує у цій сфері, це – проблема бідності. Близько 70% людей є безробітними. Цьогоріч до Європейського Суду було направлено 450 справ щодо порушення прав людини.
На жаль, у половині справ все ж таки виявлено явні факти порушення прав людини. Погодьтеся, це не втішна інформація. І ми повинні докласти максимум зусиль, аби спробувати її змінити на краще», – зазначив він.
Помічник Міністра внутрішніх справ, відповідальний секретар Громадської ради Антон Цісарук звернув особливу увагу на питання безоплатної правової допомоги. Він запропонував створити у місті Луцьку «Офіс безплатної правової допомоги». За його словами, відкриття такого «офісу» принесе плідні результати.
Закінчилося засідання прийняттям до складу Мобільної групи Громадської ради при УМВС України у Волинській області нових представників громадських організацій та силових структур. А зокрема: юриста Асоціації захисту прав молоді Волині Андрія Гаврищука, члена Волинського обласного фонду «Правопорядок і безпека громадян» Андрія Ройка та оперуповноваженого в ОВС 2-го відділ ВБ СВБ ГУБОЗ МВС України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Злидень Показати IP 15 Грудня 2008 13:12
посиділи побалакали - встали, а люди заплакали...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus