USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У Луцьку в 20-річного юнака вилучили наркосировину

21 Липня 2009 10:34
Учора, 20 липня, у Луцьку в 20-річного юнака вилучили наркосировину: півкілограма речовини рослинного походження та 3,5 літра рідини буро-зеленого кольору. Про це інформують «Волинські Новини».
Як пише сайт волинських правоохоронців , на проспекті Соборності у Луцьку правоохоронці затримали юнака  1989 року народження, який при собі зберігав поліетиленовий пакет чорного кольору з подрібненою речовиною рослинного походження з різким запахом ацетону вагою 0,5 кілограма та дві пластикові пляшки ємкістю 1,5 та 2 літри з рідиною буро-зеленого кольору з різким запахом ацетону.
Окрім того, у місті Володимирі-Волинському 20липня по місцю проживання чоловіка 1990 року народження виявлено та вилучено висушену подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору, ззовні схожу на марихуану, вагою приблизно 5 грамів.
А на Любомльщині того ж дня у двох господарствах виявили незаконні посіви  маку загальною кількістю понад 3 тисячі рослин. Власниці земельних ділянок – жінки пенсійного віку.
Довідково:
В разі великої кількості виявлених і вилучених кущів маку відразу ж порушується кримінальна справа. Кримінальна відповідальність настає, якщо на присадибній ділянці ростиме більш ніж 100 кущів маку. Згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України, незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель карається штрафом до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.
Щодо заходів впливу з боку адміністративного законодавства, то за незаконний посів і вирощування снотворного маку чи конопель встановлена адміністративна відповідальність згідно зі статтею 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу від 18 до 88 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus