USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку відібрали кандидатів у чемпіони України. ФОТО

27 Липня 2009 09:45
В обласному центрі Волині пройшла міжнародна виставка собак усіх порід. На неї представити свої чотирилапих улюбленців прибув 251 чоловік. Про це 25 липня інформує репортер «Волинських Новин».
 
На території кіноспортивного клубу, що розміщений у Центральному парку культури і відпочинку імені  Лесі Українки, були представлені 5-7 порід собак, які тільки поширюються в Україні. Найекзотичнішою породою на луцькій виставці виявився китайський хохлатий.
 
Боковий вхід до парку був вщент заповнений людьми, собаками та машинами. На луцьку виставку псів усіх порід приїхали кінологи із Росії, Білорусі, Польщі та, звісно, України. До обласного центру Волині завітали любителі собак переважно із західних областей України та міста Києва.
 
Найбільш представленою на виставці виявилася німецька вівчарка. Ринг, тобто серію випробувань для німецької вівчарки, оцінював суддя Геннадій Северин із Дніпропетровська, який має так звану «німецьку ліцензію»  (SV) – право і компетенцію оцінювати цю найпопулярнішу у світі породу.
 
Він розповів, що собак судитимуть за зростом, пропорціями, кольором шерсті, міцними вухами і сильними м’язами. Також у вівчарок перевірять інстинкти та характер методом лобової атаки та несподіваного нападу. Ці випробування дадуть змогу «відсіяти» агресивних і боягузливих собак.
 
На виставці, окрім німецьких вівчарок, можна було зустріти шпіців, спанієлів, лабрадорів, англійських бульдогів, такс, сибірських хаскі, російських чорних тер’єрів, китайських хохлатих, грифонів і спанієлів. Зацікавлення лучан викликав бедлінгтон тер’єр. Адже, такий собак, як виявилося, – лише 17 в Україні. Ця порода цікава тим, що її предки були виведені для того, аби ловити щурів у англійських шахтах. Тепер ця «шахтарська» собака допомагає ловити зайців на полюванні і може стати хорошим домашнім улюбленцем. Це «кіт і собака в одній особі», – принаймні так вважають власники.
 
Також цікавими виявилися і різеншнауцери. Ця німецька порода собак на батьківщині конкурує із вівчарками. Власники одного із них розповіли історію про те, як несанкціонований мітинг у Німеччині за кілька секунд зник, побачивши лише 2-х представників породи різеншнауцер. Адже ці собаки, хоча й залишаються цуценятами в душі до глибокою старості, все ж прекрасні для затримання злочинців.
 
Учасники виставки відзначили високий рівень організації зібрання і майже не нарікали на дощ, котрий трішки заважав їхнім чотириногим улюбленцям. Додамо, що собаки на виставці оцінювалися кожна у своїй породі. Судді-кінологи в результаті оцінювання визначали переможців серед кожної з порід, представлених на виставці. Переможцям присвоїли титули «кандидат в чемпіони України». Виставку  на доручення Кінологічної спілки України провів луцький клуб собаківництва «Любарт» за підтримки Луцької міської ради.
 
Довідково:
 
У світі нараховується приблизно 750 порід собак. В Україні із них поширені 157. На виставці в Луцьку кінологи представили 60-70 порід чотирилапих друзів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus