USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відкриється музей національно-визвольних змагань УПА?

21 Вересня 2009 12:32
Музей національно-визвольної боротьби може бути створений у місті Луцьку. Про це 21 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
Про створення музею на прес-конференції знагоди початку акції «Маршрути поколінь – передання історичного минулого жертв тоталітарних режимів молоді шляхом створення меморіально-туристичного маршруту по Волині» повідомила журналіст і педагог гімназії №14 Леся Бондарчук. У конференції також взяли участь голова волинського Пласту Ліна Остапчук, заступник начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Валентина Загрева та голова Братства вояків УПА Василь Кушнір.
Організаторами обширного проекту «Маршрути поколінь», частиною якого і має стати новий музей, виступили  Волинська обласна скаутська організація Пласт, Луцька міська рада,  Братство вояків ОУН-УПА Волинського краю імені Клима Савура та навчально-виховний комплекс «Гімназія №14».
Зі слів організаторів, мета цього проекту - привернути увагу громадськості, зокрема молоді, до життєвого досвіду жертв нацизму, репресованих та задовольнити потреби літніх людей у живому спілкуванні.
Створення музею спирається на приклад таких міст, як Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ. «Є прекрасні музеї, чудові експозиції, величні пам’ятки тих часів, але, на жаль на Волині цього ще немає. Та ведуться переговори з Луцькою міською радою, зокрема з головою Богданом Шибою, який з ентузіазмом прийняв цю ідею. Він і його команда готові взяти на себе частину практичної реалізації цього проекту. Це все дасть нам змогу торкнутись і стати ближчими  до нашого героїчного минулого», – зазначила Леся Бондарчук.
У планах проекту – зустрічі з колишніми вояками повстанської армії, участь літніх людей і молоді в акціях вшанування історичних подій, обласний конкурс учнівських творчих та наукових робіт «У зморшках героїв вогонь боротьби» та  випуск путівника «Маршрути поколінь – спогади героїв очима молодих».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Вересня 2009 17:38
Держава Україна у великому боргу перед героями патріотами. Не тільки борги треба віддати, але й вшанувати, як належить, своїх героїв

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus