USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку відтепер знатимуть правду про УПА. ФОТО

12 Травня 2009 12:27
Правду про Українську Повстанську Армію відтепер можні дізнатись із розсекречених матеріалів Служби безпеки України у Волинські області. Відкриття вставки «УПА. Історія нескорених», на якій експонуються відповідні фотографії та документи, відбулось у Волинському краєзнавчому музеї, – повідомляє 12 травня репортер «Волинських Новин».
 
На фотодокументальній виставці відвідувачі музею мають змогу побачити фотокартки та документи , які протягом десятиліть приховувались у архівах НКВД-КГБ, і які є джерелом об’єктивної інформації про Українську Повстанську Армію. На ній розповідається про найяскравіших діячів, про пропагандистський напрям ОУН та УПА, стратегію, осередки опору. Крім цього, експонуються примірники пропагандистської підпільної літератури – статті, листівки, брошури, рукописні матеріали.
 
Під час відкриття вставки начальник управління СБУ у Волинській області Віктор Андрейчук звернув увагу присутніх на те, що основна мета розсекречення матеріалів – ствердження історії України, позбавлення її від нашарувань, що спотворюють істину. Адже, як зазначив він, протягом десятиліть «інформація про УПА обросла міфами із політичних та ідеологічних міркувань». «Сьогодні як ніколи ми маємо донести правду про УПА. Відтепер кожен зможе зробити свої висновки – ким вони були і на яку пам’ять заслуговують», – наголосив Віктор Андрійчук.
 
«Тільки правдиві знання дадуть можливість побудувати сильну незалежну державу», – продовжив думку заступник голови Волинської облдержадміністрації Святослав Кравчук.
 
Довідково:
 
Виставка «Українська Повстанська Армія. Історія нескорених» організована на виконання Указу Президента України «Про всебічне вивчення та об’єктивне висвітлення діяльності українського визвольного руху та сприяння процесу національного примирення». Вона є спільним проектом СБУ та Центру досліджень визвольного руху, за сприяння Українського інституту національної пам’яті.
 
Вставка не є політичною чи пропагандистською, а суто інформаційною акцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus