USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку водіїв авто штрафуватимуть за понаднормовий рівень викидів у атмосферу

19 Травня 2009 13:13
У Луцьку знову штрафуватимуть за понаднормовий рівень викидів у атмосферу, які продоркують транспортні засоби. Сьогодні, 19 травня, розпочато загальноміську акцію «Чисте повітря». Про це інформує репортер «Волинських Новин».
Як зазначив Луцький міський голова Богдан Шиба під час наради присвяченій чистоті атмосферного повітря, «останнім часом індустріалізація набирає спотворених шляхів розвитку». Це у свою чергу спричинило ряд екологічних проблем. Одна з яких – забрудненість повітря. Наразі у Луцьку працює 53 промислові підприємства, що є основними забруднювачами повітря, а 239 – мають дозволи на викиди.
Проте, ще більшим шкідником міського повітря є транспорт. У Луцьку станом на сьогоднішній день нараховується понад 62 тисячі транспортних одиниць. За 2008 рік у атмосферу із автомобілів потрапили 15,3 тисячі тонн шкідливих речовин.
З метою зменшення рівня забрудненості повітря у Луцьку знову розпочали загальноміську акцію «Чисте повітря». За словами начальника відділу екології Луцької міської ради Бориса Сороки, «у місті діятимуть пункти перевірки автомобілів на рівень шкідливості їхніх вихлопних газів».
Також він зазначив, що штраф за перевищення норми цього року значно збільшиться, і становить від 510 до 850 гривень. Окрім того, Борис Сорока зупинився на питанні техогляду транспорту. Згідно з наказом Кабміну України «Про затвердження порядку проведення державного технічного огляду колісних транспортних засобів», термін обов’язкового технічного огляду продовжено до 15 грудня 2009 року.
Хоча у Луцьку зареєстровано 7 підприємств на яких діє інструментально-контрольна лінія по техогляду та вимірювання шкідливих викидів, начальник відділу екології радив не відкладати цю процедуру на останній день.  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 19 Травня 2009 16:16
хай спочатку створять умови при яких простий народ зможе купувати нові автомобілі які відповідають екологічним нормам! наприклад в простій родині є старенький москалик чи жигулик в нормальному технічному стані, але його викиди вже не відповідають сучасним нормам, і що в такому випадку, просто взяти і викинути машину?
Москаль Показати IP 19 Травня 2009 17:35
Краще викинути наших "владців", які вже 18 років набивають кишені, грабуючи весь народ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus