USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку вшанували пам’ять автора слів Державного гімну України

27 Січня 2009 17:38
Гімн – це не тільки сучасність, а й історія. Таку думку висловила голова Волинської організації Національної Спілки письменників України Ніна Горик під час вечора, присвяченого 170-річчю від дня народження українського етнографа та фольклориста Павла Чубинського, який відбувся 27 січня в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Під час вечора ведучі й гості свята декламували вірші поета та співали його пісні. Однак основний акцент ставили на той факт, що Павло Чубинський є автором слів гімну України. «Хоча молодь вже не читає багато літератури, але всі знають, що він є автором пісні, яку ми співаємо, поклавши руку на серце», – зауважила Ніна Горик.
 
Також вона зазначила, що, можливо, дехто вважає слова гімну України вже не актуальними і з часом його перероблять, але все ж таки «гімн – це не тільки сучасність, а й історія».
 
Крім цього, присутні згадували  Павла Чубинського як чудового фольклориста, етнографа, культуролога. Голова Волинської організації Національної Спілки письменників України навіть зазначила, що географічні книги, які укладав Павло Чубинський, були улюбленою літературою видатної української поетеси Лесі Українки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus