USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку вшанували пам’ять жертв гітлерівського бомбардування. ФОТО

8 Травня 2009 13:44

У Луцьку на Замковій площі встановили пам’ятну дошку усім мирним жителям міста, які загинули під час бомбардування у ніч з 8 на 9 травня 1944 року, – повідомляє 8 травня репортер «Волинських Новин».

Вшанувати невинних жертв гітлерівського бомбардування прийшли представники церкви, влади, дипломатичних корпусів Республіки Польща та Чехії та громадськість.
Директор департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міської ради Сергій Годлевський зачитав прізвища людей, які згідно із метричною книгою костелу святих Петра і Павла, померли у ту страшну ніч. «Хоча війна давно завершилась, проте кожного року відкриваються все нові та нові імена її жертв», – зауважив пан Годлевський.
Представники церкви зачитали молитву та освятили пам’ятну дошку. Також із промовою виступили представники дипломатичних корпусів. А про свої спогади про ту ніч розповіла очевидець Барбара Дембовська. По завершенні відкриття пам’ятної дошки відбулося покладання квітів у знак скорботи за невинно загиблими мешканцями міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Травня 2009 14:16
Я не цинік, але не розумію: що Луцьк бомбили всього один раз? І скільки людей загинуло з 8 на 9 травня 44р.?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus