USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15 Лютого 2009 18:00
Сьогодні, 15 лютого, у Луцьку за участю голови облдержадміністрації Миколи Романюка відбулись заходи, присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 20-й річниці виведення військ колишнього СРСР із республіки Афганістан. Про це інформують «Волинські Новини».
За повідомленням прес-служби голови ОДА , відзначення річниці розпочалося з тематичного концерту-реквієму «Афганістан: 20 років потому…», що відбувся у  Волинському обласному академічному українському музично-драматичному театр імені Тараса Шевченка. 
З промовами до присутніх звернулися представники місцевої влади, активісти обласної та районних організацій Української спілки ветеранів Афганістану.
Зокрема, у своєму виступі голова облдержадміністрації Микола Романюк зазначив, що «за дев’ять років крізь пекло неоголошеної війни пройшли дві з половиною тисячі волинян. На жаль, не всім вдалося повернутися з чужини неушкодженими, а імена семидесяти загиблих юнаків навічно залишаться в наших серцях та пам’яті. Священною є пам’ять про їх героїзм».
Микола Романюк побажав усім волинським родинам мирного неба, міцного здоров’я, щастя та добра. Активістам обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану вручив державні нагороди та відзнаки облдержадміністрації.
Учасники концерту-реквієму переглянули кадри з документального фільму «Сини-синочки» (співавтори: ВОО УСВА спільно з ВОДТРК) та афганської документальної кінохроніки.
Після його завершення відбулася хода вулицями обласного центру та покладання квітів до підніжжя пам’ятника загиблим в Афганістані воїнам-інтернаціоналістам, що на Меморіальному комплексі у Луцьку.
У рамках заходу також була  організована  польова кухня з солдатською кашею.
Довідково:
 
За мужність і відвагу, виявлені під час виконання військового обов’язку, багаторічну активну громадську діяльність, спрямовану на вирішення проблем ветеранів Афганістану, та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав вшановано активістів обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану:
Указом Президента України нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня голову Володимир-Волинської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Івана Омельчука.
Почесною грамотою Кабінету Міністрів України: головного  лікаря Луцької міської поліклініки №1 Ігоря Гнетньова та директора приватного підприємства «Скорпіон-пульт» Віктора Сироту.
Почесною грамотою обласної державної адміністрації: юристконсульта відділу державної служби охорони при управлінні МВС України в області Миколу Мартинця;  голову обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорія Павловича, письменника Василя Слапчука та лучанина Віктора Уласенка. 
Оголошено подяку голови обласної державної адміністрації: директору спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з боротьби дзюдо та самбо Анатолію Бондарєву; інваліду війни в Афганістані Василю Нестороку; лікарю обласної клінічної лікарні Володимиру Кліманову та вчителю-вихователю Луцької школи-інтернату Миколі Курилюку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus