USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

У Луцьку вшанували видатну краянку

26 Червня 2008 20:19
У Волинській обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки 26 червня проведено літературну годину, приурочену до 159-ї річниці від дня народження Олени Пчілки. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».

Зі слів директора обласної наукової бібліотеки Людмили Стасюк, із 1999 року працівники бібліотеки започаткували традицію щороку проводити літературні години. Керівник бібліотеки зазначила, що у 2009 році планується відновити картотеку творів Олени Пчілки. Вона підкреслила, що у 2009-му на базі книгозбірні відбудеться Міжнародна літературна наукова краєзнавча конференція, присвячена 160-й річниці від дня народження поетеси. Як розповіла пані Стасюк, попередня конференція «Олена Пчілка і Волинь» проведена ще 1999-го.

Учасники літературної години цитували уривки з біографії громадської діячки. Зокрема член Національної спілки України Петро Мах сказав: «Вона підіймалася над політичним сміттям і вчила людей любити правду...»

Довідково:

Ольга Косач (Олена Пчілка) народилася 29 липня 1849 року на Полтавщині, однак найчастіше її ім\'я пов\'язують із Волинню. Ольга Косач – мати іншої видатної волинянки Лесі Українки. Відома письменниця та перекладачка, вона мала почесне звання члена-кореспондента Української Академії Наук. Померла Олена Пчілка 4 жовтня 1930 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus