USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вшанували жертв голодоморів. ФОТО

26 Листопада 2011 18:31
Понад тисячу лучан прийшли 26 листопада до Замкової площі, аби разом зі всією Україною вшанувати пам'ять жертв голодоморів.

До Замкової площі лучани пройшли траурною ходою, що рухалася з Театрального майдану. Хода рушила приблизно о 15.00 від Театральної площі. Присутні тримали у руках свічки та лампадки, колоски пшениці та грона калини.



Разом із лучанами віддати шану загиблим від голоду прийшли політики, можновладці, чиновники та представники громадських організацій. Серед них – губернатор Борис Клімчук, луцький мер Микола Романюк, голова Волинської облради Володимир Войтович та інші.


Очолювали ходу настоятелі Свято-Троїцького собору. Слід зазначити, що багато лучан прийшли на вшанування разом із дітьми.
У спільній молитві за душі невинно загиблих під час голоду брали участь представники православної та греко-католицької церков.


«Сьогодні скорботний день для України і для кожного з нас. Ми прийшли засвітити свічку пам’яті. Наш обов’язок – переказувати історію голодоморів з вуст у вуста, щоб майбутні покоління цінували своє життя», - зазначив у промові Микола Романюк.

Після виступу мера відбулася хвилина мовчання та акція «Запали свічу пам’яті». Учасники заходу виклали зі свічок імпровізований хрест.





Борис Клімчук згадував розповіді своєї мами про ті часи: «Дорогами йшли напівтіні, напівмертві люди. Не було дня, аби не закопували когось. На щастя, в моїй сім’ї ніхто не помер, але дуже важко пережили все це».

Насамкінець в Палаці культури відбувся творчий звіт народної аматорської хорової капели «Посвіт». Подія приурочена черговій річниці заснування колективу та Дню пам’яті жертв голодоморів.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Хатуль Мадан Показати IP 26 Листопада 2011 18:37
Голодомор - злочин, який не можна ні забути, ні пробачити. Вічна пам'ять жертвам комуністичного терору, вічне прокляття катам українського народу!
Лучано Показати IP 26 Листопада 2011 21:14
Вічна Память загиблим. Свічок правда було малувато. А що там шибанутий робив у перших рядах.
лучанин Показати IP 26 Листопада 2011 21:41
без машин не можна прийти
) Показати IP 27 Листопада 2011 02:07
більше всього льють сльози там, де голоду не було. Спекуляція на трупах. Танці на могилах. Давайте продовжимо традицію і будемо кожний день вшановувати і ті голодомори, які були до совіцьких часів. Це буде так театрально - вгодована чиновницька мерзота конає від ридань з приводу усіх голодоморів...
Читач Показати IP 27 Листопада 2011 11:44
"У спільній молитві за душі невинно загиблих під час голоду брали участь представники православної та греко-католицької церков". А римо-католиків ви там не помітили? :-)
правда. Показати IP 27 Листопада 2011 14:09
В каком году было введено понятие "Голодомор" Кто его придумал ,в какой стране и зачем?
)) Показати IP 27 Листопада 2011 18:58
дело не в этом, а в том, что на голоде делают пиар разные мерзавцы...
Лучанка Показати IP 28 Листопада 2011 20:58
Дійсно, римо-католики були, чи Ви шановні нерозумієтесь в церквах, Вам немає різниці чи це римо-католик, чи греко-католик....?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus