USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку вшанують пам’ять загиблих від німецького бомбардування 9 травня 1944-го

28 Квітня 2009 10:00
У Луцьку на території історико-культурного заповідника «Старе місто» відкриють меморіальну дошку на пам’ять про загиблих лучан під час німецького бомбардування у ніч 9-10 травня 1944 року. Про це 27 квітня в коментарі «Волинським Новинам» розповів заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом’юк.
 
За словами пана Пархом’юка, уже проведено велику пошукову роботу з архівними матеріалами, оскільки були звернення від організації «Останній солдат». Окрім того, зверталися і чеське та польське культурні товариства, адже під час бомбардування загинуло найбільше чехів та поляків, які були членами луцької громади.
 
Поки що точної кількості загиблих лучан від німецького бомбардування встановити не вдалося. Відомо, що рахунок іде на десятки – уже по прізвищах вдалося ідентифікувати понад двадцять жертв бомбардування.
 
Пан Пархом’юк розповів, що відкриття меморіальної дошки, яку встановлять на приміщенні колишнього єзуїтського колегіуму біля собору Петра і Павла, де нині училище, планується на 8 травня.
 
Нагадаємо, що при обговоренні пропозиції встановлення цієї пам’ятної таблички у березні дискусійним виявилося питання тексту на ній.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus