USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку заборонили спалювати листя та сміття

2 Вересня 2009 13:55
У зв’язку із різким збільшенням в осінній період порушень природоохоронного та санітарного законодавства, а саме масовим спалюванням опалого листя та відходів, з метою запобігання погіршенню якості атмосферного повітря в місті Луцьку та відповідно до чинного законодавства в Луцьку заборонено спалювання рослинності або її залишків, опалого листя та твердих побутових відходів на території міста, – повідомляють 2 вересня «Волинські Новини».
 
Як інформує сайт Луцької міськради, розпорядження про це підписав Луцький міський голова Богдан Шиба. Групі оперативного реагування «15-80» при управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, відділу звернень громадян доручили організувати оперативне реагування на звернення громадян із відповідними скаргами.
 
Керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності – тримати на постійному контролі санітарно-екологічний стан власних та прилеглих територій, санітарно-захисних зон та забезпечити своєчасне вивезення, утилізацію чи переробку відходів, які забруднюють атмосферне повітря, на спеціалізоване сміттєзвалище чи підприємства з утилізації відходів, як вторинної сировини.
 
Начальникам управлінь житлово-комунальних округів та директорам житлово-комунальних підприємств – організувати проведення роз'яснювальної роботи з населенням та двірниками про недопущення спалювання опалого листя, рослинних залишків та побутових відходів; визначити та підготувати місця на територіях житлово-комунальних округів та підприємств для складування та компостування опалого листя з метою мінімізації витрат на його утилізацію; здійснювати постійний контроль за дотриманням Правил благоустрою міста Луцька на закріплених територіях; в разі виявлення порушень спільно із представниками муніципальної поліції складати протоколи про аміністративні правопорушення на фізичних та юридичних осіб та подавати на розгляд адміністративної комісії.
 
Керівникам колективного підприємства «Парк культури і відпочинку імені Лесі Українки», комунального підприємства «Центр культури та відпочинку імені 900-річчя міста Луцька», комунального підприємства «Зелене господарство міста Луцька», приватного підприємства «Чисто сервіс» доручили не допускати спалювання опалого листя при утриманні та санітарному очищенні парків. Комунальному підприємству «Зелене господарство міста Луцька» – розробити та розпочати застосування доступних методів утилізації опалого листя.
 
Управлінню муніципальної поліції в період з вересня до листопада 2009 року доручили організувати чергування інспекторів з 16.00 до 22.00 години з метою оперативного реагування на звернення громадян про спалювання відходів; надати графіки чергування інспекторів групі оперативного реагування «15-80».
 
Санітарно-епідеміологічній станції міста Луцька та Луцького району, громадським інспекторам з охорони довкілля – здійснювати  періодичні рейди-об’їзди територією міста з метою виявлення та недопущення фактів спалювання листя та побутових відходів. Луцькому МВ УМВС України у Волинській області – забезпечити контроль за виявленням та недопущенням фактів спалювання відходів у вечірній та нічний час при проведенні патрулювання територією міста. Відділу екології – активізувати роботу постійно діючої комісії з питань поводження з відходами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus