USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку заклали камінь майбутнього храму Холмської Богоматері.ВІДЕО

24 Вересня 2013 12:28
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл 21 вересня, на свято Різдва Пресвятої Богородиці та в день Її Холмської чудотворної ікони,освятив наріжний камінь майбутнього храму Холмської Богоматері, що в обласному центрі (навпроти гімназії № 4 імені Модеста Левицького).

За відправою чину освяти й закладення каменя, пам’ятної капсули із владикою співслужили настоятель парафії протоієрей Михайло Онищук, інше духовенство – місцеве та з Рівенщини й Тернопільщини.
У Богослужінні взяли участь: народний депутат України Анатолій Вітів, директор Луцького педагогічного коледжу Петро Бойчук, директор Луцької гімназії № 4 імені Модеста Левицького Олександр Мишковець, архітектор Андрош Бідзіля, підприємці Наталія Третевич, Алла Пазин, Петро Семенюк, Володимир Стащук, активісти Всеукраїнської організації «Тризуб», багато інших мирян.

Усе звершується по волі Божій, підкреслив архіпастир. «Сам Господь визначає місце і темпи будівництва. Це в першу чергу залежить від віри людей, від пожертв, які вони складають на церкву. На Божу справу люди у нас завжди жертовні, швидкі на допомогу, тому і храми будуються швидко. В цьому вбачається виключно промисел Божий, який діє через людей».

Це складна будова, зазначив у свою чергу отець Михайло. Закладення наріжного каменя – перша вершина, долаючи яку, треба йти лише вверх, щоб навчати людей віри в Бога. Холмська церква в Луцьку є основою, центром спілкування холмщаків-переселенців та їхніх нащадків, і сьогодні вони мають своє місце молитви та праці, наголосив душпастир. А поки храм будуватимуть, молитовне служіння приймає тимчасова однойменна каплиця, у якій цього дня відправлено Літургію з нагоди престольного свята.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ромко Показати IP 24 Вересня 2013 13:20
батюшка що дає інтервю справиться з будівництвом. В нього велдикий досвід будівництва хат в с. Гаразджа й не тільки. Скільком людям впарив халупи
луцьк Показати IP 24 Вересня 2013 13:49
там місце таке. що його тільки храм вирятує- добре що храм будують .
цікаво цікаво Показати IP 24 Вересня 2013 20:08
Як врятує, в деталях можна? Тих храмів в місті вже по шт на прихожанина, для чого ще? Люди більш мудріші, добріші, ітд стануть? отнюдь
гиии Показати IP 25 Вересня 2013 10:08
що спільного між наркоманом та попом? кожен чекає "свой приход", щоб "поиметь свой кайф". та церква на жидівських могилках так треба там, як біблія мусульманину. церкви як бари, завжди будуть мати постійних клієнтів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus