USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку затвердили Генплан

24 Червня 2009 12:29
Сьогодні, 24 червня депутати міськради обговорили та затвердили Генеральний план розвитку міста, – інформує репортер «Волинських Новин».
Насамперед виступив Луцький міський голова Богдан Шиба. За його словами, новий Генплан, представлений сьогодні, готувався протягом трьох років і наразі він відповідає реаліям розвитку міста. «Прийняття Генплану викликає певну заздрість з боку багатьох адміністративно-територіальних одиниць», – сказав він.
За словами директора департаменту містобудування мерії Георгія Шевчука, дуже мало обласних центрів вийшли на затвердження Генплану. «Генплан – не футуристична картинка, це – документ наукового, економічного та демографічного характеру», – сказав він. Пан Шевчук розповів, що перші спроби скласти Генплан міста датуються XVIII століттям. До сьогодні Луцьк жив за планом 1978 року. Новий діятиме до 2031 року. Площа міста має розширитися із 42 -х кілометрів квадратних до 57-ми. Передбачене проживання 220 тисяч населення.
Генплан передбачатиме, що Луцьк стане промислово-економічним центром Волині, важку промисловість виноситимуть за межі населеного пункту. У Луцьку розв’яжуть транспортне навантаження, місто стане культурною столицею Волині, тут розвиватимуться наукові технології, – розповів у виступі Георгій Шевчук.
Опісля затвердження Генплану Луцька, навколишні сільради мають погоджувати свої плани розвитку з обласним центром, а «не просто роздавати землі», – висловився пан Шевчук.
Питання, які піднімали народні обранці стосувалися чіткої фіксації меж міста, «зелених легень», аеродрому, розвитку транспортної, культурної та соціальної інфраструктур, кількості населення.
 «Документ є Конституцією міста, хоча й не всі це зараз розуміють», – сказав пан Шиба. «За» цей історичний момент прийняття Генплану проголосувало 39 депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЧП Показати IP 24 Червня 2009 14:05
Не зрозуміло, як був затверджений міською радою Генплан міста луцька, якщо він не був погоджений сільськими радами, землі яких межують з містом?
Богдана Стельмах Показати IP 25 Червня 2009 07:29
А тут нічого розуміти, просто треба вивчити питання. Генплан міста - це стратегія розвитку аж до 2031 року. Це - документ, який показує найкращі, найбажаніші шляхи розвитку. Щодо меж із прилеглими селами, то ніхто їх захоплювати не збирається. Землі розпайовані, відповідно, в міста колись знайдуться гроші, щоб їх викупити. Не буде грошей - значить, ця складова Генплану буде не зреалізована.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus