USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку збиратимуть кошти для дітей із вадами зору

30 Квітня 2009 14:08
Протягом 4-10 травня на Волині триватиме Всеукраїнська благодійна акція «Почуйте всі!». Її метою є збір коштів, на які буде придбано медичне обладнання для лікування дітей із вадами зору. Організатором акції є Всеукраїнський фонд «Серце до серця», який уже 4 роки поспіль здійснює це дійство. Про це йшлося під час прес-конференції організаторів акції, – 30 квітня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Минулоріч волиняни пожертвували на медичне обладнання приблизно 43 тисячі гривень, ще 13 тисяч додав сам фонд та спонсори – і до обласної дитячої лікарні, в офтальмологічне відділення, потрапило діагностичне медичне обладнання, призначене для дітей із вадами зору. Цього року організатори акції планують зібрати понад 100 тисяч гривень і придбати уже лікувальне медичне обладнання. Загалом у минулому році українці віддали дітям із вадами зору під час цієї акції 1 мільйон 700 тисяч гривень, а ось медобладнання було закуплено на 2,5 мільйона завдяки спонсорам та благодійникам.
 
В обласному центрі Волині суспільний збір коштів відбуватиметься під час різноманітних дійств протягом 4-10 травня. Зокрема, відбудеться джазовий концерт у «Майдані», літературний вечір у Будинку вчителя, показ фільму у Центрі дитячої творчості «Диво». Також заплановано проведення міні-футбольного турніру між представниками депутатів Волиньради, виконкому Луцькради, ЗМІ та служби державної автомобільної інспекції й показові виступи із велотріалу. Своє мистецтво продемонструє і театр-студія «Гармидер».
 
Фінальна частина акції відбудеться у День матері паралельно із атракцією «Вишиті береги єднання». Так, на Театральному майдані відслужать екуменічний молебень за здоров’я дітей, запланована піша хода за участю вихованців військового ліцею від головної площі міста до Луцького замку. У фортеці триватиме фестиваль боді-арту та лицарський турнір. Заключним етапом стане благодійна вечір у клубі «Золото» та проведення аукціону-продажу робіт, зроблених незрячими майстрами.
 
«Родзинкою» цього дня стане всеукраїнський одночасний флешмоб, під час якого волонтери та лучани утворять на Театральному майдані серце і випустять у небо кульку такої ж форми.
 
Скриньки для пожертв розташують у супермаркетах, магазинах, кафе, ресторанах, автозаправних станція, ВНЗ та школах. Також 10 травня 400 волонтерів збиратимуть кошти у скриньки просто на вулицях міста. За словами організаторів акції, їхню охорону забезпечуватиме муніципальна поліція. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus