USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку земляку воїну-інтернаціоналісту відкрили меморіальну дошку. ФОТО

10 Лютого 2009 14:30

У Луцьку відкриттям меморіальної дошки вшанували лучанина, воїна-інтернаціоналіста, Героя Радянського Союзу Віктора Карпухіна. Про це 10 лютого інформує репортер «Волинських Новин».

Відкриття меморіальної дошки відбулося на вулиці Воїнів-інтернаціоналістів 1, що в обласному центрі Волині. Вшанувати пам’ять воїна-афганця, Героя Радянського Союзу генерал-майора Віктора Карпухіна зібралися представники влади, Спілки Ветеранів Афганістану, Асоціації ветеранів спецпідрозділу «Альфа»( командиром якої свого часу був Карпухін ), духовенства, лучани.
Виступаючі розповідали про бойові подвиги нашого земляка, ділилися спогадами. Усі відзначали стійкість духу, відвагу та любов до Вітчизни Віктора Карпухіна. Також неодноразово наголошували, що найстрашніше, що може бути – війна. Її неможливо стерти чи забути, але ми повинні запобігти її виникненню.
Воїна-інтернаціоналіста вшанували вистрілами в небо, хвилиною мовчання, запаленими свічками та поминальною службою. Опісля відбулося освячення меморіальної дошки та покладання до неї квітів.
На завершення, про бойові подвиги солдат та війну співав Лауреат Міжнародного фестивалю «Солдаты мира XXI столетия» група «Віват» ВОО УСВА.
Довідково:
Герой Радянського Союзу, генерал-майор Віктор Карпухін народився 5 грудня 1947 року у Луцьку. З 1974 – офіцер групи «Гром» спецзагону КДБ СРСР; 1978-1991 – командир групи антитерору КДБ СРСР «Альфа»; воював в Афганістані, у 1979 був одним із керівників штурму палацу Тадж-Бек – резиденції президента Афганістану Аміна, за що удостоєний звання Героя Радянського Союзу.
З 1991 по 1992 – керівник Служби безпеки Президента Казахстану Назарбаєва. Працював у сфері детективного бізнесу. Помер у ніч з 23 на 24 березня від інфаркту. Похований у Москві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 10 Лютого 2009 14:58
Молодці, дуже оперативно працюєте.
Анонім Показати IP 10 Лютого 2009 21:04
"Віват"! Співаєте в НАТОвських камуфляжах. Не соромно?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus