USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку землю «оподатковують понадпланово»

28 Липня 2009 12:45
Перевиконання надходжень до луцького бюджету від податку на землю становить 1,5 мільйона гривень або 11%. Про це сьогодні, 28 липня, під час прес-конференції розповів міський голова Богдан Шиба, – інформує репортер «Волинських Новин».
Зокрема перед прес-конференцією, під час апаратної наради, градоначальник розповів, що виконання бюджету дуже напружене. Наразі, за його словами, не виконується основний бюджетоутворюючий податок (більш ніж 70% доходів луцької казни) – із доходів фізичних осіб. Причини в мерії знайшли швидко – мовляв, не всі підприємства працюють не на повну силу з об’єктивних причин, адже деякі керівники безпідставно вказують на кризу.
За словами пана Шиби, наприкінці цього тижня зберуть нараду за участю податківців, аби вирішити, як боротися з «конвертованою» зарплатою.
Водночас, відзначив міський голова, у Луцьку перевиконуються плани надходжень від податку на землю. Наразі казна додатково отримала 1,5 мільйона гривень, тобто перевиконання становить 11%.
Нагадаємо, недоїмка з платежів до місцевих бюджетів Волинської області із початку року зросла на 3,4 мільйона гривень (30,9%) і станом на 1 липня досягла 14,3 мільйона гривень. Із них майже 42% припадає на обласний центр. Під час апаратної наради у голови ОДА Миколи Романюка 20 липня начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Ігор Никитюк розповів, що у загальній структурі заборгованості 6,8 мільйона гривень припадає на недоїмку з податку з доходів фізичних осіб.
«Якщо по цьому податку ми ще можемо знайти якісь об’єктивні причини, то недоїмка по платі за землю обсягом 5,5 мільйона – це свідчення про недостатній контроль за збиранням цього податку, і в першу чергу – органами місцевого самоврядування», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus