USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку згадка про початок Великої Вітчизняної закінчилася мітингом дітей війни. ФОТО

22 Червня 2009 13:28
У цей день 68 років тому розпочалася Велика Вітчизняна війна. Заходи у зв’язку з Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в обласному центрі Волині закінчилися мітингом дітей війни, – інформує 22 червня репортер «Волинських Новин».
 
У зв’язку з Днем скорботи жертв війни вшанували символічною хвилиною мовчання та покладанням квітів до Вічного вогню на меморіальному комплексі «Вічної Слави», що у Луцьку.
 
Секретар Луцької міської ради Анатолій Бірюков у своєму вступному слові зазначив, що з кожним роком стає усе менше тих, хто воював. За його словами, міська влада зробить усе, аби решток років для тих, хто бачив війну, був прожитим достойно.
 
Далі розпочався мітинг, організований Обласною громадською організацією «Захист дітей війни», – розповів очільник обласної організації «Справедливість» Ростислав Чапюк. «А приймають участь і ті політичні організації, яким близькі ідеї народовладдя – я бачу, що тут є і комуністи, і соціалісти, і лівоцентриська «Справедливість», – додав він.
 
Ростислав Чапюк розповів, що сьогодні прийматимуться два звернення: до голови ВРУ та керівника урядової коаліції та до міської влади – депутатам та міськвиконкому. «А вимоги насушні – все, що тривожить покоління дітей війни і виконання законодавства щодо їхнього соціально захисту». За словами пана Чапюка, прийнятий у 2006 році Закон «Про захист дітей війни» сповна не виконується від чого «це покоління стражденне змушене звертатися в суд тисячами звернень».
 
Інший учасник мітингу Дмитро Цикін розповів, що законодавство й дійсно не завжди виконується, а влада не дбає про простого трудівника. «Дітям війни повинні надаватися пільги по оплаті житлово-комунальних послуг, проїзду у транспорті і додаватися 30% надбавок до пенсії, але наразі проплачуються тільки 25% за комунальні послуги і 10% додатку до пенсії», – сказав він.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus