USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку з’явиться новий офіційний ринок

2 Вересня 2009 13:08
29 депутатів Луцькради підтримали рішення про надання статусу ринку торговим рядам на вулиці Глушець. Обговорення цього питання тривало близько 30 хвилин, адже обранці громади мали різні погляди на це питання. Про це йшлося під час чергової сесії Луцькради, – 2 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
Очільник департаменту підприємництва Олександр Козлюк розповів коротку історію появи цих торгових рядів. Мовляв, у 2002 році міський голова підписав відповідне розпорядження про появу ринку, на що з’явився протест прокурора, тому й необхідне таке рішення сесії, аби ринок міг діяти у правовій площині. Зауважимо, що у приміщенні перед сесійною залою і у ній зібралися стурбовані мешканці Луцька, котрі торгують на цих рядах.
Депутат Олександр Івлев зауважив, що на цьому місці колись мала бути стоянка для автомобілів, то чому б не спорудити на цьому місці парковку, а не ринок. Пан Козлюк додав, що цей ринок необхідний, адже потрібні находження для бюджету та місця роботи для 200 підприємців, котрі там торгують.
Обранець луцької громади Юрій Корольчук запропонував «переселити» цих підприємців на ринок «Новий» у районі ЛПЗ і цим вирішити проблему. І поцікавився економікою цього питання, мовляв, що виграємо, а що – програємо. Також пан Корольчук порушив питання про те, чи можна буде за рік, опісля закінчення кризи, на цьому місці спорудити стоянку. Пан Козлюк на це запитання відповів, що на ринковому зборі місто заробить більше, аніж на зборі від парковки, й тим паче, що поряд із Центральним ринком існують три цивілізовані стоянки для автомобілів. А ось «переселити» людей наразі неможливо. Депутат Юрій Корольчук зауважив, що все-таки не розуміє ціну питання й запитав чи можна буде згодом із цієї території ринку створити стоянку.
Про ціну питання депутатам розповіла представниця підприємців, які торгують на цих торгових рядах. Так, вона зауважила, що вони працюють у легальному полі, «по всіх дозвільних документах», а у цей ринок вкладають власні кошти й активно співпрацюють із владою. Наприклад, вони допомагали очищати вулицю Замкову від несанкціонованої торгівлі. «Ціна цього питання це 21,5 мільйона гривень, котрі ми вклали. Це податки, це створення додаткових робочих місць, це 221 родина тих, хто там працює», - резюмувала свій виступ підприємець. Вона додала, що проїзд до вулиці Замкової вільний уже протягом 1, 5-2 місяців, а на їхніх торгових рядах торгують не лише секонд-хендом, але й необхідними продуктами та побутовою хімією.
Депутат Юрій Довгун зауважив, що за 2-3 роки ситуація не зміниться і «ми нічого не зробимо». Тому й необхідно підтримати це рішення. Певні зауваги до проекту рішення виникли в депутатів Андрія Козюри і Миколи Нікітюка.
Луцький міський голова Богдан Шиба зауважив, що «Центральний ринок» ще довго буде функціонувати, а «із кризи ми за два роки не вийдемо і до торгових комплексів не перейдемо». Головним завдання луцький керманич вважає недопущення стихійної торгівлі.
Також депутати висловилися за створення громадської вбиральні на території ринку. Вирішити цю проблему луцький градоначальник запропонував разом із підприємцями. У підсумку 29 депутатів підтримали надання торговим рядам статусу ринку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus