USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку з’явився скверик Поета

17 Квітня 2010 12:51
У рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» шанувальники поезії, луцькі школярі та лісівники обласного лісомисливського господарства висадили в Луцьку сквер Поета – його присвятили волинському поету-шестидесятнику Костянтину Шишку, якому 24 травня виповнилося би 70 років.

Ідея скверика, де відтепер ростуть туї, калина, городин та берези, з’явилася в колі друзів поета. А втілити у життя вдалося завдяки лісвникам і школярам-девятикласникам Луцької школи №2, де навчався поет Кость Шишко.

Керівник класу, вчителька української мови і літератури Марія Місюра розробила проект кімнати-музею Костянтина Шишка. Директору школи Василю Грищуку та педагогічному колективу ідея музею і скверика припала до душі.

Скверик із часом має перспективу перерости у шкільний дендропарк з екологічною стежкою. Для цього потрібно висадити екзотичні породи дерев, додати лісового різнотрав’я та зілля, прокласти доріжки та вистелити їх галькою.

«Думаю, не так багато в Україні знайдеться іменних сквериків на честь наших поетів. У Луцьку є лиш парк культури і відпочинку Лесі Українки, тепер з’явився іменний скверик випускника нашої школи Костя Шишка», - каже директор школи Василь Грищук.

Доглядатиме скверик Поета уся школа. Вже почали збір експонатів для майбутньої кімнати-музею Костя Шишка.

До слова, Луцьку ЗОШ №2 свого часу закінчили поет Олександр Богачук, архітектор Євген Ходаківський, голова Волинської організації незалежних письменників імені Павла Чубинського Олексій Добко, лікар Микола Кметь, два народних депутати Лесь Танюк і Олександр Свирида і багато інших відомих людей.

Довідково:

Кость Шишко – відомий волинський поет, талант якого прирівнюють до шевченкцівського. Він жив у Луцьку, навчався у Луцькому педінституті імені Лесі Українки на історико-філологічному факультеті, працював в обкомі комсомолу.

Під час сумнозвісного Луцького процесу над Валентином Морозом та Дмитром Іващенком поет Кость Шишко втрапив у число неблагонадійних. Втратив роботу і надію на будь-яку творчу перспективу.

Однак не зневірився, жив скромно, але чесно. Лишив по собі велику поетичну спадщину, проніс через все життя любов до шкільних вчителів і однокласників.

Автор книг «Сльоза олії золота», «Пісня дощу», багатьох самдруківських збірок, що побачили світ стараннями друзів. У його творчому доробку вінки сонетів, поеми, писанки, вірші-раки, безконечники, гумористичні твори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus