USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У луцьких школах вчитимуть - як поводитися з тваринами

22 Лютого 2010 18:38
Волинське обласне товариство захисту тварин пропонує на виховних годинах у школах розповідати дітям - як поводитися з тваринами та вчити любити природу.
На засідання постійної комісії з питань освіти та науки Луцькради товариство представило «Програму формування етично-екологічної культури, гармонійних відносин людини і природи для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів Луцька на 2010 рік».
Зокрема, як повідомила голова товариства Дана Новарчук, варто в школах хоча би раз у місяць на виховних годинах розповідати учням, як потрібно ставитися до тварин.
«Ми пропонуємо проводити екскурсії в притулок для бездомних тварин. Один раз на рік можна організовувати безкоштовний перегляд фільму «Білий Бім, чорне вухо» в кінотеатрі. Ми навіть розробили методички для тих, хто би проводив такі виховні години. Адже діти часто не знають, як правильно поводитися з тваринами. Вони їх б’ють, а потім скаржаться, що тварина їх вкусила», - каже Новарчук.
Та програму комісія відправила на доопрацювання. Бо, як з’ясувалось, цей документ не був погоджений із управлінням освіти.
«Цей проект у деяких моментах дублює комплексну програму розвитку освіти міста. У нас до всього є й така бюджетна установа, як еколого-натуралістичний центр. Варто поспілкуватися з його працівниками. Більш того, подібні рекомендації та програми може затверджувати лише Міністерство освіти», - резюмував голова комісії Олександр Мишковець.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
іруся Показати IP 23 Лютого 2010 08:10
молодецю, новарчук! так тримати! а хто проти - той і сам не вміє з тваринами поводитися.або не хоче. допоможіть вже краще, щоб потім не бідкатися, що ваші діти неслухняні. не дарма ж існує правило: як людина ставиться до тварин - так вона ставиться і до людей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus