USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Львові заборонили червоні прапори на День Перемоги

6 Квітня 2011 12:46
У Львові заборонили червоні прапори на День Перемоги
Львівська обласна рада прийняла заяву «Радянські міфи потрібно знищувати» щодо недопущення вивішування червоних радянських прапорів на всіх адміністративних будівлях 9 травня.
Відповідне рішення було прийнято 5 квітня під час сесії Львівської облради. «За» проголосував 71 депутат, – повідомляє ТСН.
Заяву, яку зачитав керівник фракції НРУ у Львівській облраді Андрій Корнат, скеровано до Житомирської обласної, Одеської і Севастопольської міських рад, які вирішили вивішувати радянський прапор, та кожному народному депутату України.
У заяві зазначено, що облрада глибоко стурбована законодавчою ініціативою групи народних депутатів на чолі з комуністом Петром Цибенком, що втілилась у проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги).
Якщо Верховна рада проголосує за цей документ, то червоний радянський прапор отримає офіційний статус і 9 травня 2011 року може з'явитися на всіх адміністративних будівлях України.

«Крім того, Житомирська обласна, а також Одеська і Севастопольська міські ради вже прийняли рішення про вивішування в цей день червоних прапорів. Львівська обласна рада вважає такі ініціативи змовою колишніх радянських бюрократів, котрі, маскуючись під українських депутатів та чиновників, та на догоду Росії роблять все для повернення тоталітарних символів неіснуючої держави в сучасну Україну», – зазначено в заяві.

Далі йдеться: «В цей день не маємо жодного морального права говорити про перемогу. Адже документально засвідчено, що українці зазнали найбільших втрат в роки війни. Також, вже давно ні для кого не секрет, що значна частина вояків червоної армії йшли у бій не за Сталіна, чи за Радянський Союз, а через безжалісний вогонь у спини від загонів НКВД. Опинившись між двома ворожими імперіями українці допомогли перемогти гітлерівські війська, проте власний рух за незалежність був жорстоко придушений Сталіном».

Нагадаємо, влітку 2010 року депутати Львівської міськради затвердили рішення про використання Державного прапора України у місті, яке передбачає вивішування на День перемоги Державного прапора з траурною стрічкою. Пізніше це рішення міськради скасувала прокуратура.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
M Показати IP 6 Квітня 2011 20:52
Слава Богу! Зате в Луцьку в центрі міста стоїть намет, що пропагує сатанинські комуністичні ідеї та з портретом чортяки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus