USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У медицині Луцького району житлове питання породжує кадрові проблеми

24 Червня 2009 14:28
Головний лікар Луцької центральної районної лікарні Сергій Коновал задоволений тим, як налагоджена співпраця між медиками і владою у селі Білосток. Про це він розповів під час виїзного засідання колегії Луцької РДА 24 червня, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
«В амбулаторії загальної практики сімейної медицини в цьому році придбано апарат УВЧ, електричний кардіограф, метричну вагу для новонароджених, інгалятор та меблі. Загалом, закуплено обладнання на 39 тисяч гривень. Ці кошти були виділені з районного бюджету», – відзначив у своєму виступі Білостоцький сільський голова Віталій Франчук.
 
Головний лікар Луцької районної центральної лікарні Сергій Коновал подякував депутатському корпусу Білостоцької сільради та сільському голові. Адже коли створювалася ця амбулаторія, то найбільшою проблемою була наявність кадрів.
 
«На сьогоднішній день Забороль – вакантна посада, головного лікара немає. Лище – вакантна посада, головного лікара немає. Підгайці – лікар йде, треба лікара. У Гіркій Полонці – вакантна посада двох лікарів. По Торчину – 5 лікарів немає», – стверджує пан Коновал. За його словами, подібної проблеми у Білостоці немає тому, що приміщення двох колишніх фельдшерсько-акушерських пунктів були віддані під житло для медичних працівників.
 
Сергій Коновал подякував владі села за те, що вона власним коштом відремонтувала автомобіль, який перебуває на балансі амбулаторії. Як розповів головлікар Луцької ЦРЛ, бюджет амбулаторії становить 224 тисячі гривень, з яких 73 тисячі гривень передаються в якості дотації від райлікарні. Це фінансування дає змогу забезпечувати надання медичної допомоги у повному об’ємі.
 
Пан Коновал попросив посприяти у вирішенні проблеми вентиляції амбулаторії Білостока.
 
Довідково:
 
Амбулаторія загальної практики сімейної медицини у Білостоку відкрилась у 2008 році за участі Президента України Віктора Ющенка. Цей медичний заклад обслуговує кілька навколишніх сільрад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus