USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У мерії знайшли гроші на молодіжні проекти. ФОТО

24 Січня 2012 18:50
Конкурс молодіжних проектів, який не проводився в Луцьку уже протягом двох років, відновили у міськраді.

Про це йшлося 24 січня під час круглого столу, де обговорювали положення програми конкурсу.

Начальник відділу зв'язків із громадськістю міської ради Олена Макарова повідомила присутніх, що конкурс молодіжних проектів таки відновлено. Зауважимо, що попередні два роки конкурс не відбувався взагалі, а у 2009 мерія довго повертала гроші громадським організаціям.

За словами Макарової, конкурс не проводився за причини відсутності коштів на його проведення. Нині ж у луцькій казні на молодіжні проекти передбачили 100 тисяч гривень.

«Сума невелика, але вона є. Це - хороший шанс для громадських організацій зробити щось у Луцьку за бюджетні кошти», - зазначив депутат міськради, голова «молодіжної» комісії Павло Данильчук.

До слова, обранця громади на круглий стіл не запросили. «Якщо відділ молоді не хоче працювати із депутатським корпусом, то ми будемо його спонукати до цього», - запевнив Данильчук.

Повернувшись до теми обговорення, начальник відділу сім’ї та молоді Леонід Лаба зауважив, що основні положення проекту уже розроблені. Але оскільки «меж досконалості немає», громадські лідери зібралися на круглий стіл, аби обговорити нюанси проведення конкурсу.

Під час дискусій присутні вирішили зупинитися на пріоритетних напрямках фінансування проектів. Так, серед напрямків, яким віддаватиметься перевага, - патріотичне виховання молоді, організація оздоровлення та відпочинку неповносправних дітей, гендерна тематика.

Зрештою, Леонід Лаба, вислухавши молодіжних громадських лідерів міста, пообіцяв доопрацювати положення щодо проведення конкурсу і найближчими днями оприлюднити їх на сайті міськради.


Довідково:
Конкурс молодіжних проектів проводиться за підтримки Луцької міської ради. Проведення конкурсу є одним із механізмів реалізації у Луцьку державної молодіжної політики та має за мету спрямування бюджетних коштів на виконання проектів, що забезпечать ефективне розв’язання соціальних проблем молоді міста Луцька.
Основними завданнями конкурсу є організаційна та фінансова підтримка проектів молодіжних і дитячих громадських організацій та їх спілок, що спрямовані на соціальний розвиток та становлення молоді; залучення молодіжних та дитячих громадських організацій до спільного вирішення молодіжних проблем; сприяння зростанню соціальної та громадської активності молоді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
костя Показати IP 24 Січня 2012 21:24
буде що дерибанити на свої проекти**
стьопа Показати IP 25 Січня 2012 01:27
дармоїди
Ха! Показати IP 25 Січня 2012 08:24
«Це - хороший шанс для громадських організацій зробити щось у Луцьку за бюджетні кошти» ЩО?
Андрій Показати IP 25 Січня 2012 12:00
Ті, хто заперечує про такого типу розподілу коштів (через конкурси громадських організацій) - або трутні-чиновники або ж забиті совки. Дебатувати треба про пріоритети конкурсу. Я, наприклад, вважаю перебільшеною проблему гендерної нерівності (зокрема - на місцевому рівні). Мені особисто здається, що більше уваги слід приділяти пропаганді здорового способу життя та толерантності до інших, вихованні бережного ставлення до екології та чистоти на вулицях, формуванні у молоді проактивної життєвої позиції.
Чуйна Показати IP 25 Січня 2012 19:16
Золоті часи дієвого фінансування ГО на Волині вже давно канули в Лету((
Михайло Шелеп Показати IP 26 Січня 2012 04:34
Анонімні коментатори, перед тим як писати будь-що - ознайомтесь із проблемою. А ще краще - підіть працювати в ГО, тоді й будете знати як то "дерибанити" і водночас залишатись "дармоїдами". Успіхів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus