USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Москві знову взялися вчити Україну історії

21 Вересня 2009 08:36
Засоби масової інформації України та Росії повинні припинити формувати образ ворога один з одного. Про це заявив спеціальний представник президента Росії з міжнародного культурного співробітництва Михайло Швидкой.
«В Україні негативного матеріалу про Росію рівно стільки ж (як у Росії про Україну), якщо не більше. Тому потрібно почати розмовляти і потрібно переконати російські ЗМІ не формувати образ українського народу як ворога, а українські – образ російського народу як ворога», – сказав він.
 
«Коли були події річної давнини у Південній Осетії, поляки казали мені, що Росія оголосить війну Польщі, в Україні казали, що Росія оголосить війну Україні. Це шизофренія», - додав представник президента РФ.
Швидкой вважає, що думка про те, що російська преса має установки від влади формувати негативний імідж України, невірна.
«Це не зовсім так – у нас одна державна газета і одна державна телерадіокомпанія. Все інше – приватне. А взагалі, спектр російських ЗМІ дуже різний», – заявив він.
«Подивіться, що роблять «газпромівські» ЗМІ, хоча б «Эхо Москвы», або, що роблять ЗМІ, які належать до Національної медіа-групи», – підкреслив Швидкой. Він запевнив, що політика російських ЗМІ достатньо різноманітна.
«Я можу сказати – я працював у ЗМІ в Радянському Союзі – і зараз ситуація в Росії зі свободою ЗМІ, свободою висловлювань значно краща, якісно інша», - підкреслив представник президента РФ. Водночас він стверджує, що ніколи відносно українського народу, української культури російські ЗМІ не висловлюються погано. За його словами, завжди йшлося про керівництво України.
«Давайте говорити чесно, що хвилює Росію та наші ЗМІ – все, що пов`язане з Другою світовою війною. Справа не в тому, що в Росії не було людей, які воювали і проти Сталіна, і проти Гітлера», - сказав Швидкой.
«На останньому етапі армія генерала Власова воювала на два фронти. Але ніхто цих людей не зводить до рангу героїв», - заявив він.
Швидкой переконаний, що люди, які захищають національну в етнічному плані країну, завжди закінчують погромами, – пише УНІАН.
«Історія – складна річ, але у російських людей прирівнення героїв Радянської армії і героїв ОУН-УПА викликає жорстке відторгнення», - додав представник президента Росії.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Олександр Показати IP 21 Вересня 2009 10:00
Невдалий заголовок: "У Москві знову взялися вчити Україну історії". Невдалий не з журналістської точки зору, а зі смислової. Де ви бачите у словах Швидкого повчання для УКРАЇНИ? Якщо він і повчає, то не Україну, а укронацистів, у т.ч. деяких пасічників. Мене, наприклад, він не вчить - я і так знаю, які з оунівців-упівців "герої"...
Анонім Показати IP 21 Вересня 2009 16:20
Шура Балаганов умний, як чукча з анекдоту. Щодо злочинців-НКВДістів та їх чад та домочадців, які досі жирують в Україні, то "зі смислової точки зору" їх необхідно позбавити вкрадених привілеїв, а звільнені велетенські кошти направити на розбудову держави та допомогу героям патріотам
Анонім Показати IP 22 Вересня 2009 00:58
им бы в своей разобратся россия - это не страна это бизнес-проект
Анонім Показати IP 22 Вересня 2009 11:45
Да, ничего глупого чувак не сказал, это да
Анонім Показати IP 22 Вересня 2009 12:58
Ну і нехай викликає. Відторгайте собі в себе все хочете. Чого вчити нас шо правильно, а шо ні?
Анонім Показати IP 23 Вересня 2009 01:08
Шось не поняв.... А чого вирышили шо вын "вчить"???? Висловив чоловык свою думку в нього робота така ы шо з того. Нашо перекручувати??? Укри выд злосты на свою владу, "гавкають" на всых, окрим своэъ влади.
Анонім Показати IP 23 Вересня 2009 12:21
Москаль свій п'ятак суне смішно. Але у нього на клавіатурі немає буков "і, є"
Анонім Показати IP 23 Вересня 2009 21:07
Звыдки ти взяв шо я москаль? Напревеликий жаль – укр. В свыдоцтви про народження так пише, а в паспорти взагали нема гафи нацыональносты. :(
Анонім Показати IP 24 Вересня 2009 14:13
В нас кажуть - б'ют нє по паспорту. Москаль, це не національність, а спосіб мислення і спілкування конкретної групи осіб
САША Показати IP 1 Жовтня 2009 19:31
Історія у нас різна і доля різна.Я думаю, треба зі всіма жити в мирі, але, якщо росіян задовільняє трактовка їх історії - хай буде так. А кого ми будемо вважати героями, кого зрадниками - то вже наша справа.
Українець Показати IP 3 Жовтня 2009 15:07
уважаемые русские - цитирую - але у російських людей прирівнення героїв Радянської армії і героїв ОУН-УПА викликає жорстке відторгнення», - додав представник президента Росії. - а нам плевать что вызывает или не вызывает у вас, это наше дело,во вторых - Водночас він стверджує, що ніколи відносно українського народу, української культури російські ЗМІ не висловлюються погано. За його словами, завжди йшлося про керівництво України. - а кто выбирал власть и т.д.? НАРОД, значит и образ украинского народа делается вражеским со стороны рассейских политиков - логично предположить если косолапые мишки так обеспокоены нашей властью значит мы на правельном пути, подальше от косолапых, удачных вам дней мишки.
mihail Показати IP 4 Жовтня 2009 08:21
Зап.Украина до 40го года не входила в состав СССР.А УПА это реакция независимой части Украины на красный жидовский террор против народа. И була она в меру возможностей всех кто лез в чужую хату со своим уставом. И хорошо била. Почти 20 лет. Вот что значит идеологические бойцы.
mihailu Показати IP 4 Жовтня 2009 18:34
"хорошо било" -Для того,чтобы прибивать гвоздями к деревьям польских детей, ,душить людей бандеровской удавкой укр.националистам христ морали,идеологии и смелости хватало. А после встречи под Бродами лицом к лицу они разбежались как крысы и позже это завшивевшие вояки,выползая из схронов, вымещали пережитый животный страх -стреляли в спину или творили расправу над людьми, восстанавливавшими Украину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus