USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Парламенті України - нова фракція для відстоювання інтересів бізнесу

19 Березня 2013 14:30
Міжфракційне об‘єднання народних депутатів «За вітчизняних промисловців та підприємців – роботодавців України» з метою представляти та захищати інтереси української промисловості та бізнесу створили у Верховній раді 19 березня.

Про створення об‘єднання оголосив Голова Верховної Ради України Володимир Рибак, - повідомили у прес-службі Федерації роботодавців України.

Зокрема у міжфракційне об‘єднання на даному етапі увійшли 15 депутатів – члени фракцій Партії регіонів, «Батьківщини», а також парламентарі, які не увійшли до жодної з фракцій.

Головою міжфракційного об‘єднання обрали заступника голови парламентського комітету з питань інформації та інформаційних технологій, голову Харківської обласної організації роботодавців «Граніт» Анатолія Гіршфельда. Також він входить до складу президії Федерації роботодавців України, яку очолює Дмитро Фірташ. Секретарем об‘єднання став секретар парламентського комітету з питань промисловості та інвестиційної політики Віталій Немилостивий. Члени депутатської групи, незалежно від політичних переконань, відстоюватимуть інтереси вітчизняних виробників у питаннях формування державної промислової політики.

«В першу чергу нам необхідно прийняти закон про промисловість, якого наразі немає. Це має бути базовий закон, який дає чітке визначення ключових понять: національний виробник, технологічний устрій виробництва, високотехнологічна продукція, інноваційний продукт», – відзначив Гіршфельд. За словами народного депутата, це питання визначили члени групи як пріоритетне під час засідання ініціативної групи об‘єднання, що відбулося 5 лютого 2013 року.

«Цей фундаментальний закон повинен стати основою для внесення змін у законодавство, яке регулює держпідтримку реального сектору. Мова йде про стимулювання експорту, імпортозаміщення, про відповідність імпортної продукції вітчизняним стандартам та технічним вимогам, а також про створення умов для модернізації технологічних процесів та основних фондів підприємств, випуск високотехнологічної та енергозберігаючої продукції для внутрішнього та зовнішніх ринків, про законодавчу підтримку інноваційного розвитку,» – відзначив Гіршфельд.

Також депутати нового міжфракційного об‘єднання вважають за необхідне внести зміни до законодавства про державні закупівлі. Зокрема необхідно визначити критерії, за якими національний виробник матиме преференції під час державних закупівель. Одним із таких критеріїв має бути облік сплати податків, у тому числі з операцій з держзакупівель.

«Національний товаровиробник може показати, скільки податків він сплатив у бюджет України. Безумовно, пріоритет повинен мати той, хто платить податки в Україні», – пояснив голова міжфракційного об‘єднання.

У склад міжфракційного об‘єднання «За вітчизняних промисловців та підприємців – роботодавців України» також увійшли народні депутати України: В‘ячеслав Богуслаєв, Таріел Васадзе, Валерій Дубіль, Сергій Дунаєв, Олександр Єдін, Ігор Єремеєв, Віктор Жеребнюк, Юлій Іоффе, Сергій Кальцев, Володимир Кацуба, Анжеліка Лабунська, Ярослав Москаленко та Олександр Нечаєв.

Довідково:
Про намір створити міжфракційне об‘єднання народних депутатів Анатолій Гіршфельд заявив під час з‘їзду Федерації роботодавців України у листопаді 2012 року. «Питання подолання економічної кризи необхідно вирішувати тільки у діалозі з урядом. Безумовно, нам необхідно перевести цей діалог і в парламент, і створити міжфракційне об‘єднання депутатів, які б, незалежно від політичних переконань, об‘єдналися та працювали над реформами», – сказав Гіршфельд, виступаючи на з‘їзді Федерації роботодавців України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучано Показати IP 19 Березня 2013 15:02
Обэднались "кровосісі" українського народу. Саме ми годуємо цих проглотів за рахунок того, що за автомобілі платимо у три рази дорожче, за бензин у 2 рази, за те, що саме ці лобісти роблять себе багатими а усіх нас - бідними!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus