USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У подарунок лучанам – сучасний електрокардіограф. ФОТО

7 Серпня 2013 13:45
Сучасний електрокардіограф – таку благодійну допомогу для кабінету сімейного лікаря Луцької міської поліклініки №1 передали представники «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Кабінет сімейного лікаря діє у приміщенні Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги, що на вулиці Привокзальній, 13. Там продовжують облаштування амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

«Поки ми обладнали невеличке приміщення. Адже, до цього часу лікарю з Луцької міської поліклініки №1 потрібно було їхати через все місто, щоб надати допомогу мешканцям Привокзального району.

Передбачено, що 80% проблем вирішуватимуть на місці, в амбулаторії загальної практики сімейної медицини. 20% будемо скеровувати у поліклініки на додаткове обстеження. Кардіограф – незамінна річ у роботі сімейного лікаря. Загальновідомо, що в структурі смертності перше місце займають серцево-судинні захворювання. Їх діагностика починається з електрокардіограми. Це нове і сучасне обладнання, безумовно, життєво необхідне людям. Адже дозволить не допустити, попередити захворювання серцево-судинної системи, або виявити їх початковій стадії» – розповів Ігор Гнетньов, головний лікар КЗ Луцької міської поліклініки №1.

Сучасний кардіограф з рук представників фонду отримала терапевт кабінету сімейного лікаря Наталія Сенатос.

«Дуже дякуємо «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» від усього колективу Луцької міської поліклініки №1, майбутньої амбулаторії та мешканців Привокзального району. Тому що, справді, електрокардіограф – це те, з чого починається обстеження. Він сигналізує, які є відхилення від норм роботи серця, що спрощує завдання лікаря у встановленні діагнозу», – подякувала лікар-терапевт Наталія Сенатос.

Начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель підсумував: «Електрокардіограф – найнеобхідніше обладнання в роботі сімейного лікаря, терапевта. Амбулаторія буде обслуговувати 10000 населення Привокзального району, з них 2000 дітей. У ній працюватиме 5 лікарів. Таку допомогу людина має отримувати у межах пішохідної доступності. Це дуже важливо, адже у районі дуже багато людей літнього віку, яким потрібен постійний нагляд і кваліфікована медична допомога. Дякуємо благодійному фонду за співпрацю».

Подякував Федір Кошель і за оздоровлення сорока працівників галузі охорони здоров’я, які нещодавно повернулись з Буковелю.

Своєю чергою, заступник голови правління «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич розповіла: «Ігор Петрович розуміє, що є речі, вкрай необхідні для лучан. Тому програма «Здоров’я лучан – запорука майбутнього» є найбільш бюджетною, лише за перше півріччя роботи фонду майже 10 мільйонів гривень витрачено на її реалізацію».










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus