USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Польщі хочуть закрити єдину інформаційну програму українською мовою

29 Липня 2009 15:23
Керівництво Польського телебачення (TVP) вирішило закрити телевізійну інформаційну програму українською мовою «Теленовини». І це вже не перша спроба закрити редакцію. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
У зверненні головної управи Об\'єднання українців у Польщі до української діаспори, яке оприлюднило «Польське радіо», йдеться: «Нещодавно керівництво Польського телебачення (TVP) поінформувало нас, що припиняє випуск телевізійної програми українською мовою «Теленовини». Черговий раз під претекстом (приводом, – «ВН») реформ і браку грошей, керівництво громадського телебачення хоче позбутися з ефіру єдиної програми мовою національної меншини, яка йде на всю країну. Це не перша спроба - в минулих роках завдяки активності української громади, глядачів та прихильників програми, котрі провели акцію збірки підписів під nullпротестом, вдалось оберегти програму перед закриттям. Як виявляється, не на довго, останні рішення примушують знов просити Вашої допомоги. Звертаємося до всіх, хто розуміє вагу присутності українського слова в ефірі радіо та телебачення, про підтримку акції збірки підписів під протестом, який буде переданий головному керівництву телебачення, депутатам Сейму, медіа».
 
Це не перша спроба закриття проекту: останній раз «Теленовини» намагалися закрити у січні 2007 році. Проте, після протестів громади, україномовна програма утрималася.
 
Тоді українська громада провела акцію збору підписів під протестом, і програма залишилася в ефірі. Нині Об\'єднання українців знову закликає збирати підписи, – повідомляє zaxid.net.
 
Довiдково:
 
«Теленовини» - єдина загальнопольська програма про життя української національної меншини в Польщі, трансльована в Польському телебаченні від 1995 року, яку готують українські журналісти для українського глядача Польщі. 20-хвилинні випуски «Теленовин» виходять на громадських каналах Польського телебачення двічі на місяць. Програму дивляться близько 200 тисяч українців Польщі.

Програма отримала Нагороду голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юліуша Брауна (2001 рік), нагороду та відзначення на Міжнародному фестивалі меншинних фільмів та програм у телебаченні і радіо «Мій рідний край» (Ужгород 1999 рік) та на фестивалі «Разом» (Ялта 2002 рік).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus