USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Польщі зростає попит на робочу силу з України

9 Червня 2009 15:21
У Польщі зростає попит на робочу силу з України .Про це заявив генеральний консул Польщі у Львові Гржегорж Опалінський, – 9 червня повідомляють «Волинські Новини».
За словами пана Опалінського, за цей рік Генеральне консульство Польщі у Львові видало понад 80 тисяч робочих віз. Попри економічну кризу нині польські підприємці і фермери вкрай потребують робочої сили з України на сезонні роботи.
Порівняно з минулим роком аж на 80% зросла зацікавленість польських підприємців у робочій силі з України. Переважно українці працюють на будівельних роботах та у сільському господарстві. Жінки збирають полуницю і черешню. Робота фізично дуже важка, починається з 4-ї години ранку, але лише на зборі врожаю і можна заробити 700-900 доларів у місяць, зауважив генконсул.
«Важко сказати, де саме потребують більше українців, але тут є зацікавлення двох сторін – як польських бізнесменів, які потребують на сезонні роботи людей, так і самі громадяни України дуже зацікавлені в тому, щоб отримати візу з правом на працю», – зазначив генконсул Польщі у Львові.
Однак отримати цю візу українцям доволі складно, – пише УНІАН. Передусім потрібно вистояти довжелезну чергу, подати масу документів від роботодавця. Доволі часто польські працедавці телефонують у консульство з проханням прискорити візовий процес для громадян України. Приходити в консульську установу людям доводиться по кілька разів.
«Я вже тут вдруге. Немає в Україні роботи, тому треба їхати і працювати за кордоном. Що собі там думають на горі, що ми без роботи вдома. Мій чоловік будівельник, зараз без роботи, що робити?», – зазначає одна із відвідувачів Генерального консульства у Львові.
Українським працедавцям потрібні лише фахівці робітничих професій, але ті воліють працювати за кордоном, де вища оплата. Натомість майже 30% безробітних, які зареєстровані, не мають жодної кваліфікації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
tr4 Показати IP 10 Червня 2009 10:39
Більше інформації на www.dcz.gov.ua/vol/control

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus