USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У «Пташиного гаю» відтепер один орендар

29 Червня 2010 18:19
Луцька міськрада віддала право оренди близько 800 квадратних метрів торговельного майданчика «Пташиний гай», що у Центральному парку культури та відпочинку Луцька одному підприємцю, іншим чотирьом – відмовила.

Таке рішення депутати міськради прийняли на сесії 29 червня.

Як пояснив директор департаменту містобудування Луцькради Георгій Шевчук мова йде про територію «Пташиного гаю», де нині розміщені кафе.
Іншим підприємцям, які претендували на цю територію та вже вели тут торгову діяльність влада відмовила. Причиною цього є те, що вони працювали без належних документів для діяльності і їм були встановленні приписи про звільнення самочинно займаної території.
За словами Шевчука, відтепер «нелегітимні торгаші» домовлятимуться із новим законним орендатором – підприємцем Прокопюком Л.П.
Він надав повний пакет документів для ради відповідно до існуючих вимог. Раніше бізнесмен торгівлю в парку не вів, а тому «чистий»: на нього приписів немає - прокоментував головний архітектор.
Незадоволення з приводу такого рішення висловили депутати Андрій Козюра та Дмитро Москвич, які пропонували звільнити спочатку парк від усіх підприємців, а потім на конкурсній основі надавати права оренди.
«Необхідно зробити зачистку території, по іншому не скажеш. Необхідно розробити комплексний проект парку за кошти луцькради і розселити згідно з ним підприємців. А таким рішення ми зробимо так, що там будуть відбуватися між підприємцями військові дії», - коментував Козюра.
Не зважаючи на доводи депутата за рішення проголосувало 25 обранців.
Щодо інших споруд, які є в парку, Шевчук повідомив, що їх також будуть зносити, якщо підприємці не матимуть належних документів. Проте зазначає, що процедура знесення об’єктів може зайняти декілька місяців.

Довідково:

На території парку створено орнітологічний заказник місцевого значення "Пташиний гай". Поряд із орнітологічним заказником на території парку облаштований торговельний майданчик під такою ж назвою "Пташиний гай".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
goodok Показати IP 29 Червня 2010 18:35
Народ, ну я ж казав в "Своїх новинах", що так і буде. А цей "чистий" підприємець - протеже одного з "нечистих", про це знають всі, і війна "торгашів" таки почнеться. Ще один нюанс: підприємці знаходяться на алеї не просто так, вони поклали там бруківку і, здається, офіційно платили по 10-15 тисяч за оренду. І справу вони мали не з якимось невідомим орендодавцем, а з комунальним підприємством Луцка - "Зелене господарство". Тому фактично "торгашів" кинув їхній конкурент у змові з міською радою. БЕСПРЄДЄЛ у вищих колах міста. Міськраді ставлю двійку за чергову тупу і продажну діяльність, "торгашам" раджу звертатись до суду ТЕРМІНОВО, так як вони введені в оману діяльністю міськради і бувшого керівництва "Зеленгоспу", в них є докази плати за оренду, а тому фактичні орендні відносини довести зможуть. А вже після цього скористаються ПЕРЕВАЖНИМ правом оренди перед іншими "чистими" підприємцями. П.С. я завжди критикував торгашів по місту, бо в них завжди безлад, бруд, сміття, а зараз мені їх шкода. На останніх вихідних був в парку, там є досить гарно облаштовані торгові точки, бачу що намагаються вдосконалюватись, а тут таке "кидалово". Віддаю голос ЗА підприємцям-"торгашам" (крім "чистого" ;)
несторнонній Показати IP 30 Червня 2010 09:25
Згоден з goodok..так кидалово чистої води!! Люди, які там торгують дійсно вклали великі гроші в облаштування торгових зон, підведення електроенергії. Коли підприємці почали освоювати ці "прерії" їм ЗГ обіцяло, що торгувати будуть кілька років.. А тут спочатку Тимошенко "забила перший цвях" в труну дрібних торговців Постановою від 29.09. ("Порядок встановлення МАФів"), а згодом наші "обранці громади" почали її втілювати. Дійсно підприємцям треба в суди подавати і раду пікетувати, іншого виходу немає. Хіба міський голова скористається правом "вето", і це буде дуже правильне рішення з його боку! А може хтось скаже до кого має відношення "чистий" підприємець?
громадянка України Показати IP 28 Квітня 2011 16:07
"Чистий підприємець" - натуральний чистий Армянин, чорнішого не буває. Так гроші роблять все в нашій країні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus