USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У річці Турія знову масово загинула риба. ФОТО

9 Липня 2009 13:20
На адресу прокурора міста Ковеля Сергія Масалова надійшла заява із вимогою з’ясувати причини масової загибелі риби у річці Турія. Про це 9 липня інформують «Волинські Новини».
 
Ковельська районна організація УНП, за повідомленням її прес-служби, вимагає від прокуратури з’ясувати причини масової загибелі риби у річці  Турія. У заяві є вимога провести  розслідування  за фактом бездіяльності районної влади, санітарних та екологічних служб, правоохоронних органів щодо масової загибелі риби в річки Турія внаслідок викиду невідомих стоків 5-8 липня підприємствами міста Ковеля. Факт масової загибелі риби зафіксовано на відео та фотоматеріалах.
 
З цією проблемою зіткнулися жителі сіл Бахів, Гішин, Заріччя, Тойкута. Жителі навколишніх сіл занепокоєні систематичністю таких викидів, що відбуваються  з року в рік , але жодного разу   винуватців не було  притягнено до відповідальності.
 
Як зазначає екс-начальник екологічної інспекції області Володимир Кіндрат, те, що сталося в річці Турія, може призвести до масштабної екологічної катастрофи, причиною якої, швидше за все, є скидання промислових відходів підприємствами молочної промисловості.
 
На сьогодні неозброєним оком можна побачити плями на воді, які свідчать про те, що у річку було скинуто значну кількість відходів. Висновки екологічних служб, що причиною масової загибелі риби є розкладання водоростів, піддаються значному сумніву, адже подібні речі вже неодноразово відбувалися в Ковельському районі через скидання промислових відходів.
 
Це забруднення може призвести до серйозних наслідків, адже вже фіксуються випадки виявлення забруднення промисловими відходами та загибелі риби вгору по течії річки Турія, які ризикують потрапити до Прип’яті, що збільшить масштабність даної екологічної катастрофи, - стверджує пан Кіндрат. 
 
Нагадаємо, що подібна інформація поширювалася й у квітні. Але тоді начальник Держекоінспекції у Волинській області Олег Кіндер її спростував.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus